Nieuwe muziek releases april 2020

April is weer voorbij en wat was het op muzikaal gebied een fantastische maand! Vele grote en beroemde Zweedse muzikanten lieten (weer) van zich horen, maar ook wat debutanten brachten liedjes uit. Hieronder vind je genoeg inspiratie om je playlist aan te vullen!

Carola
Daar was Carola ineens met een nieuwe single! Ze schreef ‘Vem av oss förstod’ samen met Erik Hillestad en is haar eerste nieuwe single na haar deelname aan ‘Så Mycket Bättre’.

Lena Philipsson
Een nieuwe single én videoclip: Lena Philipsson gaat er meteen vol voor. ‘En stilla despression’ heet haar nieuwe liedje en bekijk en beluister je hier. Daarnaast is er nog een leuk nieuwtje te melden, want op 5 juni komt Lena Philipssons nieuwe album uit!

Ann-Louise Hanson
Op de laatste dag van april bracht Ann-Louise Hanson haar 117e (!) single uit, genaamd ‘Livet värt att leva’. Een prachtige ballad!

Molly Sandén, Victor Leksell & Joakim Berg
Waarschijnlijk komt dit nummer je wel bekend voor. ‘Sverige’ is officieel een liedje van de band Kent. De zanger van de band, Joakim Berg, heeft de handen ineengeslagen met Molly Sandén en Victor Leksell en samen hebben zij een nieuwe versie gemaakt. Het doel van de samenwerking is om geld op te halen voor ‘Radiohjälpen’ wat ten goede komt aan de strijd tegen corona.
De nieuwe versie is even wennen als je de oude gewend bent, maar met twee topartiesten kon het niet anders dan dat deze versie ook weer een hit werd.

Måns Zelmerlöw
Afgelopen maand werden we verwend met twee singles van Måns Zelmerlöw!
De eerste was een duet met Noorse zanger Morgan Sulele, genaamd ‘Gamle Dager’.
En de tweede single is een liedje van zijn laatst uitgebrachte album ‘Time’, genaamd ‘On my way’.

Jon Henrik Fjällgren
Tijdens zijn deelname aan ‘Stjärnornas stjärna’ (waar hij overigens tweede werd) bracht Jon Henrik Fjällgren ook nog even een nieuwe single uit: ‘The Avatar’. Zoals we van Jon Henrik gewend zijn is het een joik en het liedje is opgedragen aan Moeder Aarde.

Laleh
In deze donkere tijden was daar Laleh met een lichtpuntje: ‘Det kommer bli bra’, het komt goed!
En ondanks dat je zou denken dat de titel perfect getimed is, heeft ze heel lang aan dit nummer gewerkt. Nog een leuk nieuwtje: in september brengt Laleh een nieuw album uit!

Molly Hammar
Ook Molly Hammar was afgelopen maand present met een nieuw liedje: ‘Alone’.
En ook Molly brengt in de herfst van dit jaar een nieuwe EP uit. Wat een goed nieuws!

Estraden
Het kon niet op met nieuwe muziek van mijn favoriete artiesten, want ook Estraden bracht een nieuw nummer uit, genaamd ‘Dansar med mig själv’. Het liedje gaat over eenzaamheid en het wegdansen van je problemen wanneer alles hopeloos voelt.

Oscar Zia
En daar was Oscar Zia ook weer met zijn nieuwe liedje ‘Antidepp’. Het nummer gaat over het vinden van hoop na een vreselijke periode in je leven. Oscar Zia schreef het liedje samen met Alessandra Günthardt en Theodor Arvidsson Kylin.

Eric Saade
Een nieuw liedje én videoclip van Eric Saade: ‘Glas’. Het zal niet meer lang duren voordat zijn eerste Zweedstalige album uitkomt!

Icona Pop
Op hun nieuwe single bundelen de dames van Icona Pop hun krachten met Steve Aoki. Luister hier ‘I Love My Friends‘.

Peg Parnevik
Peg Parnevik werkt de laatste tijd aan haar solocarrière en brengt voornamelijk Engelstalige liedjes uit. Zoals haar nieuwe single ‘Not Gonna Be There’.

Gustaf & Viktor Norén
Broers Gustaf en Viktor Norén hebben samen een liedje uitgebracht, genaamd ‘Rise Again‘. Het nummer blijft ontzettend goed hangen. Leuk detail, Gustaf ken je waarschijnlijk wel van de band Mando Diao!

Alex Järvi
Eindelijk weer iets nieuws van Alex Järvi! Ondanks dat dit niet het genre muziek is waar ik snel naar luister, vind ik zijn liedjes altijd erg pakkend en blijven goed hangen. Dat geldt ook voor ‘Ju mer jag älskar dig desto mindre lever jag’.

Alexzandra Wickman
Met de muziek van Alexzandra Wickman waan je jezelf even in Nashville. Luister hier haar nieuwe single ‘Fireflies’.

Bishara
Bishara is terug met een solo single en dit keer heeft hij zelfs een hele choreografie in de videoclip. Bekijk en beluister hier ‘R U 4 Real’.

Dolly Style
Dolly Style heeft een geheel nieuwe style aan genomen en gaan ook op muzikaal gebied meteen een andere afslag. Volledig in countrystijl zingen en dansen de meiden op ‘Boom Boom Box’.

Isak Danielson
Isak Danielson is geen onbekende meer in de Zweedse muziekindustrie. Zijn laatste single heet ‘Religion’ en daarnaast is inmiddels ook zijn album ‘Remember To Remember Me’ uit.

Moa Lignell
Na drie jaar is Moa Lignell terug met een nieuwe single: ‘Born To Be’. Ze schreef het liedje samen met Robert Qwarforth.

Clara Mae
Het nieuwste liedje van Clara Mae is een ballad en heet ‘Run Into You’.

Tusse
De eerste single van Tusse sinds hij ‘Idols’ won vorig jaar. Het liedje heet ‘Innan du går’ en beluister je hier.

Brother Leo
Brother Leo’s nieuwste liedje heet ‘Hallelujah’ en bekijk en beluister je hier. Hij schreef het samen met Andreas Levander, Kristofer Östergren en Fred Gibson.

Lance & Linton
De tweede single van Lance & Linton heet ‘Sunshine’. De vocals op het liedje waren oorspronkelijk van het duo zelf, maar werden vervangen door die van Jane Doe.

The Sounds
The Sounds volgt hun laatst uitgebrachte single al snel op met een nieuwe: ‘Safe and Sound’.

Nordik Sonar
Afgelopen maand bracht duo Nordik Sonar de videoclip uit behorend bij hun laatste single ‘Fiction No Science’.

Secret Service
In de jaren tachtig was de band Secret Service al enorm populair. En nu zijn ze terug! Mét nieuwe zanger Johan Becker. De nieuwe single heet ‘Secret Mission’.

Alex Alexander
Het refrein van ‘Den Jag Vill Ha’ is een opnieuw geschreven versie van het Italiaanse liedje ‘Grande Amore’ van ‘Il Volo’ dat je wellicht kent van het Songfestival 2015.

Maia Wright
Maia Wright is klaar voor de zomer met haar nieuwe liedje ‘View’.

LÉON
LÉON is terug met haar nieuwe single ‘Who You Lovin’.

Allysandra
De derde single van Allysandra heet ‘Sanning eller konsekvens’ en werd geschreven door de zangeres zelf samen met William Ek.

Nea Eini
Nea Eini is terug met een nieuwe single genaamd ‘Mood’.

HON
HON debuteerde afgelopen maand met haar eerste single: ‘Rör mig som du’.

SaRaha
SaRaha is terug met haar nieuwe nummer ‘It’s The End Of The World As We Know It’. Het is haar eerste single die ze uitbrengt onder haar eigen label.

Vera Hotsauce
Het nieuwe liedje van Vera Hotsauce heet ‘Dad’s Bugatti’ en schreef de zangeres met Elias Hurtig, Joel Malka en SAKIMA.

NeverMann
David Clausson komt uit Halmstad en maakt muziek onder de naam NeverMann. Zijn laatste single heet ‘All 4 U’.

Wil je op de hoogte blijven van alle releases in de Scandinavische muziekindustrie? Volg dan Scandipop.