Nieuwe muziek releases december 2019

De laatste maand van het jaar werd aangegrepen om zowel nieuwe releases uit te brengen, maar er werden ook nog een aantal kerstliedjes uitgebracht. Lees snel verder welke muziek uit Zweden kwam in december 2019.

Begin december was er helaas nog één aflevering van het tv-programma ‘Så Mycket Bättre’. Deze uitzending stond Magnus Uggla centraal, want zijn 65e verjaardag werd gevierd.

Magnus Carlsson
Magnus Carlsson zong ‘Änglamark’, in de versie van Sven-Bertil Taube.

Little Jinder
Little Jinder zong ‘The Passover’, wat van origine van Ebbot Lundberg is.

Magnus Uggla
Magnus Uggla maakte een eigen versie van Little Jinders ‘Goldwing’.

Daarnaast kwamen veel liedjes van Magnus Uggla voorbij:
Ebbot zong een eigen versie van het nummer ‘På turne’ en Petter maakte een eigen versie van ‘Jag skiter’. Magnus Uggla zong zelf zijn eigen liedje ‘Allting som jag vill’.
Het gehele Så Mycket Bättre ensemble zong samen met Titiyo, Petter, Miss Li, Magnus Carlsson, Ebbot Lundberg en Little Jinder het nummer ‘Världen är din’ van Magnus Uggla.

Wat hebben we genoten van het jubileumseizoen van ‘Så Mycket Bättre’! Verder met andere muziek dat in de laatste maand van het jaar werd uitgebracht.

Laleh
Laleh heeft een album uitgebracht vol met liedjes die zij zelf voor anderen geschreven heeft. Het album heet ‘Postcards’ en luister je hier.

Yaeger
Yaeger is terug met haar tweede EP ‘Fixed-Gear’. De genres van de liedjes variëren van dance tot synthpop en straight-up pop. Je luistert ‘m hier.

Lena Philipsson
Lena Philipsson bracht op de valreep van 2019 haar derde single van het jaar uit, genaamd ‘Du Är Aldrig Ensam’.

Anna Bergendahl
Eerder dit najaar werd bekend gemaakt dat Anna Bergendahl één van de deelnemers is van Melodifestivalen 2020. In december bracht zij een nieuwe single uit, namelijk ‘Speak Love’.

Freddie en Tusse
De finale van Idols 2019 ging tussen Freddie en Liljeberg en Tusse Chiza. Beide brachten ze dezelfde single uit: ‘Rain’. Luister en oordeel wie de beste versie uitbracht: Freddie of Tusse. Uiteindelijk werd Tusse de winnaar van Idols 2019.

Awa
Awa is terug met haar nieuwe nummer ‘Like I Do’.

SINNAH
De nieuwste van SINNAH heet ‘Fake‘ en is een catchy pop song.

Jacob Frohde
De 17-jarige Jacob Frohde maakt zijn debuut met ‘Cigarettes For Minors‘.

Efter24
Een nieuw duo is opgestaan en heet Efter24. Herken je één van de stemmen? Dat zou zomaar kunnen, het duo bestaat uit Anton Hagman en Payam. Hier vind je hun debuutsingle ‘Pool‘.

Nause, Rebecca & Fiona
Producer Nause is een samenwerking aangegaan met countryfolk artiesten Rebecca & Fiona, wat resulteerde in ‘Can’t Erase’.

Amarill & NEIMY
Producers Eric Wictor en Erik Pettersson schreven samen met Ellen Fålkas de nieuwe single van Amarill & NEIMY. Dat werd ‘Din Loser‘.

Livia
Livia Lindblad heeft haar debuutsingle uit: ‘Lovedrunk‘.

SHY Martin
De laatst uitgebrachte single dit jaar van singer-songwriter SHY Martin heet ‘Never Make Us Happen‘.

TEEO
Nieuwkomer TEEO bracht in de laatste maand van zijn debuutjaar zijn tweede single uit: ‘ax2u’.

Ook in december werden er een aantal kerstliedjes uitgebracht.

Blender
Net voor de viering van Lucia bracht dansband Blender een prachtig nummer uit wat weer licht in de duisternis bracht, namelijk ‘Se Lucia’.

Arvingarna
Arvingarna wist een kerstliedje geheel in hun stijl uit te brengen. Dat werd ‘Låt Oss Skänka Hopp’.

Isak Danielson
Een cover van Sia’s kerstlied ‘Snowman‘. Isak Danielson maakt zijn eigen versie ervan.

Klara Hammarström
Klara Hammarström is één van de deelnemers van Melodifestivalen 2020, maar bracht aan het einde van het jaar een kerstnummer uit, genaamd ‘Riding Home For Christmas‘.

Wil je op de hoogte blijven van alle releases in de Scandinavische muziekindustrie? Volg dan Scandipop.