Nieuwe muziek releases januari 2020

De eerste maand van het nieuwe jaar ligt al even achter ons. Maar dat betekent niet dat er geen nieuwe muziek werd uitgebracht🙂. In januari kwam er genoeg muziek uit van Zweedse artiesten, van singles tot cd’s. Hieronder een overzicht.

Vargas & Lagola
Vargas & Lagola begonnen het nieuwe jaar goed! Eerst brachten zij een single uit genaamd ‘Somebody That Understands Me’.
Enkele weken later werd het langverwachte eerste album gereleaset onder de naam ‘The Butterfly Effect’.

Winona Oak
Winona Oak begint het jaar met een gloednieuwe EP. Het heet ‘Closure’ en bevat zes liedjes. Beluister ‘m hier.

Elisa Lindström
Mijn persoonlijke favoriet! Elisa Lindström heeft eindelijk weer een liedje uit en het is zo mooi! Het liedje heet ‘Ditt Hjärta I Min Hand’ en is geschreven door Thomas G:son, Johan Wendt en Alma Lindström.

Benjamin Ingrosso
Hij hintte al een tijdje op zijn social media kanalen dat er een nieuw nummer uit zou komen en daar was ie: ‘The Dirt’. Benjamin Ingrosso schreef ‘The Dirt’ samen met Hampus Lindvall, Markus Sepehrmanesh, Valentin Brunel en Didrik Franzén.

Oscar Zia
Eindelijk nieuwe muziek van Oscar Zia! Zijn nieuwste nummer heet ‘Dansar’ en is precies wat je mag verwachten van deze zanger.

Wiktoria
Wiktoria wijkt in haar nieuwe liedje een beetje van haar stijl af. ‘We Don’t Talk’ is een beetje latin met een R&B randje. Dit jaar kunnen wij nog meer van Wiktoria verwachten, er volgen nog twee singles en haar debuutalbum komt in mei uit.

Estraden
Hier is de gloednieuwe single van de groep Estraden: ‘Det Svåraste’. Een ballad met een folk-achtig refrein. Het doet een beetje denken aan de band Sarek. Maar zoals we van Estraden gewend zijn is het een geheel eigen nummer geworden.

Viktor Leksell
Viktor Leksell is terug met zijn nieuwe nummer ‘Svag’. En er is niets ‘Svag’ aan, het liedje stond meteen bovenaan in de Zweedse hitlijsten.

Klara Hammerström
Aan de vooravond van haar Melodifestivalen avontuur bracht Klara Hammerström een akoestische versie van haar nummer ‘You Should Know Me Better’ uit. Dat was natuurlijk een goede zet om extra in beeld te komen. Je beluistert het nummer hier.

ISA
ISA is terug met een nieuwe versie van haar laatste single. Ditmaal is het een duet met Jamkid. Dit is ‘Who The Hell Vol. 2’.

Dolly Style
De eerste single van Dolly Style in 2020 is een feit, hier is ‘FRKN PERFECT’.

Bishara & Leia
Beide artiesten debuteerden in 2019 en hebben hun krachten gebundeld op ‘Say It Ain’t So’.

Adrian Macéus
YouTuber Adrian Macéus heeft een eigen liedje uitgebracht: ‘Bara Vänner’. In de videoclip zie je mooie beelden van Stockholm.

Jobe
De nieuwste van singer-songwriter Jobe heet ‘Du Lovade Mig’. Een mooie, moderne ballad. Beluister ‘m hier.

High15
De Zweedse meidenband High15 is terug met een gloednieuwe single, genaamd ‘Competition’.

Strandels
Het duo Strandels heeft een nieuw nummer met videoclip uit. Het liedje heet ‘Not My Party’ en is geschreven door het duo zelf, Tova en Sixten, samen met Johan Lindbrandt en Scott Effman.

Josef Sedraïa
Na vier jaar is Josef Johansson terug, maar dan onder zijn eigen naam Josef Sedraïa. ‘Lillasyster’ hoor je hier.

Maia Wright
Nieuwkomer Maia Wrights ‘Ride Or Die’ is geschreven door haarzelf samen met Tobias Reinerstam en geproduceerd door QILO. Beluister ‘m hier.

Meja
Dit jaar viert Meja haar 25-jarig jubileum als artiest. Om het feestjaar in te luiden bracht zij ‘Todays And Tomorrows’ uit.

Isak Danielson
Isak Danielson zingt in ‘Light Up’ over je schijnende licht in tijden van duisternis. Hij schreef het liedje samen met Brad Mair.

Omar Rudberg
Een mooie ballad van Omar Rudberg, welke hij samen schreef met Robin Stjernberg en Johan Lindbrandt. Hier is ‘Dum’.

Etta Zelmani
Etta Zelmani haar nieuwe single heet ‘Watching You’ en is een klassieke R&B track.

BJOERN
Linnea Bjoern is een singer-songwriter en begint het nieuwe jaar goed met haar eerste uitgebrachte liedje. Haar debuutsingle ‘Why’ is geschreven door haarzelf, samen met Carl Nordström en Gustav Gällhagen.

Wil je op de hoogte blijven van alle releases in de Scandinavische muziekindustrie? Volg dan Scandipop.