Nieuwe muziek releases juni 2020

Hieronder vind je de nieuwste muziek van Zweedse artiesten die in de maand juni zijn uitgebracht. Het is een mix van Zweedstalige en Engelstalige liedjes. Genoeg inspiratie voor jouw zomer playlist!

Lena Philipsson
Lena Philipsson heeft eindelijk een nieuw album uit! Eerder bracht ze al vier singles uit die op het album ‘Maria Magdalena’ terug te vinden zijn. Daarnaast zijn er nog zes nieuwe liedjes toegevoegd.

Eric Saade
Het eerste Zweedstalige album van Eric Saade is uit! Al zijn eerder uitgebrachte singles vind je op het album plus twee nieuwe liedjes. Beluister ‘m hier.

Archi & Pelago
De groep Archi & Pelago hebben de afgelopen maanden bewezen te weten wat een hit is. Ze hebben inmiddels een EP uit, genaamd ‘River’, waar al hun voorgaande singles ook op te vinden zijn.

NEA
Zowel een EP als nieuwe single, dat bracht NEA afgelopen maand uit. Het liedje ‘Drunk Enough To’ is op haar EP ‘Some Say’ te vinden, net zoals een aantal eerder uitgebrachte singles.

AWA
AWA’s eerste EP is uit! Ze heeft haar vier eerder uitgebrachte singles aangevuld met twee gloednieuwe liedjes. De EP heet ‘cry.baby’ en beluister je hier.

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso weet wel wat een hit is. Zijn nieuwste single ‘Shampoo’ is er weer zo één. Een heerlijk zomerliedje. Vergeet ook zeker niet de videoclip te bekijken, al is het voor Benjamin z’n dansmoves.

Magnus Carlsson
Dit jaar is het de beurt aan Magnus Carlsson om de officiële Stockholm Pride liedje te zingen. Het liedje heet ‘My Freedom’ en past perfect in Magnus zijn repertoire.

Sannex
Eindelijk bracht Sannex afgelopen maand weer een nieuwe single uit. ‘Vi Är Starka’ is een fantastisch liedje voor de zomer en blijft goed hangen. Een goed voorproefje van hun komende album!

Perikles
Afgelopen maand bracht ook Perikles een heerlijk zomers liedje uit. Beluister ‘m hier.

Linnea Henriksson
Linnea Henriksson weet als geen ander hoe ze deze tijd moet beschrijven. Het liedje ‘Det Kommer En Tid’ komt zó ontzettend binnen. Een prachtig liedje!

Petra Marklund
Een nieuw nummer van Petra Marklund betekent eigenlijk wel weer een nieuwe hit. Haar single ‘Djur’ is er dus zo één!

Dotter
Eerder dit jaar werd Dotter nog tweede tijdens Melodifestivalen en nu heeft ze een nieuwe single uit: ‘Backfire’.

Jessica Andersson
Jessica Andersson is terug! Ze zong haar nieuwste liedje ‘Serenity’ vorige maand in het tv programma Bingolotto en het optreden zie je hier.

Frida Öhrn
Eerder dit jaar deed ze mee aan Melodifestivalen, maar nu is Frida Öhrn terug met een nieuwe single ‘Fading Like A Flower’. En deze ken je vast, want het is een ode aan Marie Fredriksson van Roxette.

Per Gessle & Agnes
Begin dit jaar zongen Per Gessle en Agnes samen ‘It Must Have Been Love’ op de herdenkingsavond voor Marie Fredriksson. Zij hebben het duet als single uitgebracht en beluister je hier.

Gustaf & Viktor Norén
Broers Gustaf en Viktor Norén brachten afgelopen maand hun tweede single uit: ‘Walk With You’.

Peg Parnevik
Peg Parnevik is solo lekker aan de weg aan het timmeren. Ze brengt de ene na de andere single uit en niet onverdienstelijk. Haar nieuwste single is onder andere mede geschreven door Miss Li en heet ‘Regret It‘.

Victor Crone
Victor Crone heeft zijn eerste nieuwe single uit sinds zijn deelname aan Melodifestivalen. Beluister hier ‘Yes, I Will Wait’.

Maria Marcus
Een fijn liedje over de zomer, dat is de nieuwste single van Maria Marcus: ‘Sommar‘. Een liedje dat niet snel uit je hoofd verdwijnt.

Nova Miller
Een fijn zomerliedje, dat is Nova Miller haar nieuwe single ‘Mi Amor’.

Alex Järvi
Alex Järvi brengt de ene na de andere single uit, en ze zijn niet verkeerd! Zo ook zijn nieuwste ‘Lost Boy’.

Paul Rey
De eerste single na zijn deelname aan Melodifestivalen eerder dit jaar is een feit. Hier is ‘Mistakes’.

William Stridh
Zijn deelname aan Melodifestivalen bezorgde hem zijn eerste single en hit ooit. Inmiddels is William Stridh zijn tweede single uit: ‘Dårar’.

John de Sohn & LIAMOO
De twee talenten John de Sohn en LIAMOO hebben hun krachten gebundeld op ‘Got Damn! (W.O.M.A.N)’. Het liedje werd geschreven door John de Sohn, Andreas Moe, Anders Gukko en John Thomas Roach.

Noak Hellsing
Inmiddels heeft Noak Hellsing alweer zijn derde single uit! Zijn laatste hit heet ‘No Love’ en beluister je hier.

Basshunter
Afgelopen maand bracht ook Basshunter weer een nieuw liedje uit, genaamd ‘Angels Ain’t Listening’. Met een beetje 80’s-vibes!

Klara Hammarström
Een lekker zomerse single, dat is het nieuwe liedje van Klara Hammarström. Beluister hier ‘Oh My Oh My’.

Sabina
Sabina Johansson bracht afgelopen maand haar allereerste single uit: ‘Fastna För Varanda’.

Cecilia Kallin
Cecilia Kallin heeft bewezen dat ze solo ook prima haar mannetje staat. Haar nieuwste single ‘I Really Like You’ blijft lekker hangen. Het liedje werd geschreven door Cecilia zelf samen met Bobby Ljunggren en David Lindgren Zacharias.

OhFrank
OhFrank bestaat uit het duo Robin Stjernberg en Benjamin Roustaing. Afgelopen maand brachten zij hun tweede single samen uit, genaamd ‘Millennial’.

Akvarell
Het duo Daniel Norberg en Alex Kvarnestig brachten afgelopen maand hun debuutsingle ‘Halley’ uit.

Leia
Zangeres Leia trakteert ons op een mooie pop ballad met haar nieuwe liedje ‘I Won’t Cry’.

Julia-Lotta
Julia-Lotta heeft afgelopen maand haar eerste single uitgebracht, genaamd ‘Ja, Nej Eller Kanske’.

Shades
De laatste release van duo Shades blijft ontzettend hangen. Hier is ‘Close’.

Cherrie
Cherrie kennen we van haar samenwerking met onder andere Miriam Bryant en nu heeft ze een (nieuw) eigen liedje uit: ‘Ingen Annan Än Du’.

Rhys
Rhys is terug met het eerste nieuwe nummer sinds 2018: ‘Better Break My Heart’.

Velocet
De twee artiesten Tora en Elvira hebben zich samengevoegd als duo Velocet en hun eerste liedje noemden ze naar hun woonplaats: ‘Stockholm’.

Efrain Leo
Efrain Leo bracht vorige maand een nieuwe single uit met zomer vibes: ‘One Of Them Girls’. Het liedje werd geschreven door Efrain Leo zelf, samen met Hampus Nerge, Karl Ivert en Kian Sang.

Lin
Afgelopen maand bracht Lin haar nieuwste single ‘Complicated’ uit.

LÉON
LÉON schreef haar laatst uitgebrachte single samen met Martin Silling. Het begin lijkt rustig en traag, maar het liedje bouwt mooi op qua tempo. Beluister hier ‘And It Breaks My Heart’.

Violet Days
Een mooi en zomers liedje, dat is de laatste release van Violet Days. Hier is ‘This Year’s Summer’.

My Marianne (Molly Sandén)
My Marianne is de artiesten alter-ego van Molly Sandén. Het was Molly Sandén die de vocals verzorgde voor Rachel McAdams haar karakter in de Songfestival film The Story of Fire Saga. ‘Húsavík’ is hét muzikale moment in de film en gaat over alles wat je voelt voor je ‘home town’. Het liedje werd geschreven door Savan Kotecha, Rickard Göransson en Max Grahn.

Wil je op de hoogte blijven van alle releases in de Scandinavische muziekindustrie? Volg dan Scandipop.