Nieuwe muziek releases maart 2020

Maart is inmiddels alweer zo goed als een week voorbij. Voor bijna iedereen zal het wel een rare maand geweest zijn. Muziek geeft op dit moment extra afleiding en gelukkig brengen artiesten nog nieuwe liedjes uit. Hieronder de maandelijkse update van uitgebrachte muziek, ditmaal in maart. Wie was jouw favoriet?

Jubël
De allereerste EP van Jubël is uit! Op ‘Strawtown’ staan hun eerder uitgegeven singles en ook wat nieuw materiaal, waaronder ‘Someone’.

Nordik Sonar
Daarnaast heeft ook Nordik Sonar hun eerste album uitgebracht, genaamd ‘Good Love Bad Love’. Op dit album vind je twee eerder uitgebrachte singles, maar ook drie geheel nieuwe songs. Zoals ze zelf zeggen, ideaal om te streamen tijdens een quarantaine party, in je uppie.

Miriam Bryant
Miriam haar nieuwe singles zijn vaak meteen goed voor een plaatsje van meerdere weken in de hitlijsten. Wie weet is ‘Nån av oss’ wel weer zo één. Ik ben in ieder geval enthousiast! Het nummer staat hier vaak op repeat.

Miss Li
Miss Li heeft haar eerste nieuwe liedje uit sinds haar deelname aan ‘Så Mycket Bättre’, waar ze veel lof over kreeg. Ze heeft eigenlijk meteen twee nieuwe liedjes uit, want ze heeft haar nieuwe single meteen in twee talen uitgebracht, zowel in het Engels (Complicated) als in het Zweeds (Komplicerad). Beide versies blijven lekker hangen!

Tove Lo
Wellicht ken je ‘I’m Coming’ van Tove Lo ergens van… Dat kan zeker kloppen, het is namelijk een Engelse versie van Veronica Maggio’s ‘Jag Kommer’. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de originele versie.

Peg Parnevik
Naast dat Peg Parnevik het duo ‘GAMMAL’ vormt samen met Pontus Petersson, brengt ze ook solo liedjes uit. Haar nieuwe single heet ‘Bad Bitch’. Een groter verschil met ‘GAMMAL’ was bijna niet te bedenken…

Håkan Hellström
Håkan Hellström had zijn nieuwe single niet toepasselijker kunnen noemen, namelijk ‘Tillsammans I Mörker’. Het is precies wat wij allemaal nodig hebben in deze tijd.

Mando Diao
Na een aantal jaar heeft Mando Diao weer een Zweeds liedje uitgebracht, genaamd ‘Själens Skrubbsår’. Het liedje werd geschreven door de ouders van de zanger.

Norlie & KKV
De eerste single in 2020 van Norlie & KKV is een feit. Het nummer heet ‘Saker Som Gör Ont’ en is precies wat je van dit duo zou verwachten.

MIMI
De naam Mimmi Sandén komt je wellicht enigszins bekend voor. Dat kan, zij is namelijk de zus van Molly Sandén. Onder de naam MIMI heeft Mimmi Sandén een nieuw liedje uit, genaamd ‘Home’.

William Segerdahl
William Segerdahl is terug met een nieuwe moderne pop ballad waar ook wat r&b invloeden in te bespeuren zijn. Zijn nieuwe nummer heet ‘Aldrig’.

Renaida
Renaida is terug! En niet met zomaar een liedje, om ‘Dansant Ångestattack’ kan je niet heen. Zij schreef het nummer samen met Panda Da Panda en Fredrik Andersson.

Oskar Häggström
Het tweede liedje dat Oskar Häggström uitbrengt heet ‘Timme Som Minut’. Het is een mid-tempo ballad met een ‘electric’ ondertoon. Oskar Häggström schreef het nummer samen met Carl-Philip Ström en David Kjellstrand.

The Sounds
De band is terug! Naast dat zij een wereld tour en een nieuw album aankondigden, werden de fans alvast getrakteerd op een nieuwe single: ‘Things We Do For Love’.

Klara & Jag feat. Oscar Enestad
Op de nieuwste single van Klara & Jag krijgen ze gezelschap van Oscar Enestad. Het liedje heet ‘Aska’ en past perfect in hun repertoire.

Boy In Space
Boy In Space heeft afgelopen maand niet stil gezeten. Hij bracht niet één, maar twee singles uit. Zijn eigen liedje heet ‘u n eye’.
Daarnaast deed hij ook een duet met SHY Martin en het nummer heet ‘On A Prayer’.

Winona Oak
Een dromerige ballad, zo kan men ‘Another Story’ van Winona Oak beschrijven. Bekijk hier de videoclip.

The Endorphins
Broer en zus Alva en August Heldt zijn terug. Zij zingt, hij produceert. Hier is ‘Dead Or Alive’.

Jacob Frohde
Jacob Frohde is terug met zijn tweede single: ‘Sadly’. Hij schreef het nummer zelf, samen met Jonas ‘Jones’ Wetterberg, Henrik Jonzon en Li Björling.

Nea
Na vorig jaar haar eerste single uit te brengen, is Nea terug met haar tweede liedje, genaamd ‘Dedicated’.

Wilhelmina
Zoals de titel ‘Sugar Honey Spice’ al doet vermoeden, zit het nieuwe liedje van Wilhelmina vol smaak. De melodie heeft de ‘sweetness’ en de tekst zorgt voor de ‘spiciness’.

Frida Sundemo
Dit jaar viert Frida Sundemo dat zij al tien jaar artiest is. In mei komt er een EP uit, maar haar fans werden afgelopen maand al getrakteerd op een nieuwe single, namelijk ‘Anything’.

Kiddo
De nieuwste van Kiddo heet ‘Bang My Head’ en werd geschreven door haarzelf. Michel Flygare, Tobias Jimson en Ylva.

Amanda Alexander
Na twee jaar heeft Amanda Alexander weer een liedje uit, genaamd ‘Modern Lovers’.

Wil je op de hoogte blijven van alle releases in de Scandinavische muziekindustrie? Volg dan Scandipop.