Nieuwe muziek releases mei 2020

In mei mochten we weer genieten van mooie nieuwe muziek. In deze update vind je een mix van echte rotten in het vak en debutanten. Veel luisterplezier!

Vi Håller Ut
We beginnen de lijst met een samenwerking tussen vele Zweedse muzikanten en artiesten. In ‘Vi Håller Ut’ spanden ze samen om steun te bieden in deze periode. Het origineel is Spaans en heet ‘Resistiré’. Ingela ‘Pling’ Forsman zorgde voor de Zweedse tekst.

Miriam Bryant
Miriam Bryant brengt de ene na de andere hit uit. Haar nieuwste single heet ‘Passa Dig’.

Miss Li
Eerder dit jaar bracht Miss Li twee versies van haar single uit, één in het Zweeds en één in het Engels. Dit herhaalde ze met haar laatste single. Beluister ‘Starkare’ en ‘Stronger’. Beide versies beloven weer grote hits te worden.

Tove Lo
Tove Lo bracht afgelopen maand een nieuwe single én video uit. Beluister en bekijk hier ‘Sadder Badder Cooler’.

Jan Johansen
En daar was Jan Johansen ineens met een práchtig nieuw nummer: ‘Kom Hem Till Mig Igen’. Deze blijft zo ontzettend hangen en gaat graag op repeat.

Eva Dahlgren
Levende legende Eva Dahlgren brengt later dit jaar een album uit en in de aanloop daarvan heeft ze een nieuwe single uit: ‘Taxi’.

Arvingarna
Arvingarna staat garant voor gezellige muziek. Ze zijn terug met ‘Säg Att Du Är Min’.

Jill Johnson & Robin Stjernberg
Jill Johnson en Robin Stjernberg hebben eerder samen muziek geschreven en besloten om samen een liedje op te nemen. Het resultaat hiervan heet ‘Miles Of Blue’.

Samir & Viktor
Wat we allemaal nodig hebben deze periode: een nieuw liedje van Samir & Viktor! Zij slepen ons wel door de qurantaine periode heen met ‘Karantän‘.

Felix Sandman
Felix Sandman heeft een opvolger voor zijn Melodifestivalen bijdrage en het is een cover van Oasis. Luister hier zijn versie van ‘Don’t Look Back In Anger’.

Stiko Per Larsson & Peter LeMarc
Een prachtig duet leverden Stiko Per Larsson en Peter Lemarc af: ‘Vi Som Finns & De Som Forsvän’.

Amanda Ginsburg
Amanda Ginsburg bracht een prachtig nieuw liedje uit, genaamd ‘Åh Nej (Visa Mitt I Natten)’. Het liedje is precies wat je van haar mag verwachten.

The Mamas
De maand mei zou eigenlijk dé maand zijn dat The Mamas zouden shinen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Helaas is al bekend dat The Mamas niet automatisch de act voor Zweden volgend jaar zijn. Zij brachten in de Songfestival week toch een nieuw nummer uit, genaamd ‘Let It Be‘.

Lisa Ajax
Lisa Ajax zit bij een nieuw management, een nieuw label en heeft ook meteen een nieuwe sound aangemeten. Voor het eerst zingt ze in het Zweeds, haar nieuwe single heet ‘Jag Måste’.

ISA
ISA is terug en dat bewijst ze met haar nieuwe single, genaamd ‘Walk Like Jesus’.

The Lovers Of Valdaro
Na een korte pauze is het duo terug met nieuwe muziek. De videoclip van ‘Rhytm & Decibel’ vind je hier.

Oscar Enestad
Een simpele, maar daarom niet minder mooie ballad, is de nieuwste single van Oscar Enestad. Het liedje werd geschreven door Oscar Enestad zelf samen met Robin Stjernberg en Johan Lindbrandt. Luister hier ‘Sänker Våra Glas På Innergården’.

Patrik Jean
Naast dat Patrik Jean vele nummers voor andere artiesten schrijft, brengt hij zelf ook muziek uit. Afgelopen maand was het weer zover. Beluister hier ’24’.

Mohombi & Klara Hammarström
Eerder dit jaar deden ze allebei mee aan Melodifestivalen en nu hebben ze samen een liedje uit: ‘The One’.

Archi & Pelago
In mei brachten Archi & Pelgago hun vierde single uit: ‘Tonight’.

Hogland ft. Melanie Wehbe
De Zweedse producer Hogland wordt op zijn laatste nummer bijgestaan door zangeres Melanie Wehbe. Beluister hier ‘Just A Little’.

Melanie Wehbe
Melanie Wehbe bracht ook nog een solo single uit vorige maand, genaamd ‘Nothing’.

Daniel Mitsogiannis
Daniel Mitsogiannis heeft de laatste jaren vooral besteed in het theater en met zijn band Le Crash. Hij heeft nu een solo single uit, genaamd ‘Watch Out’.

Nezen
Linnea Samuelsson, of zoals haar artiestennaam luidt Nezen, bracht haar debuutsingle uit. F.F.U.B. staat voor Falling For You Boy en beluister je hier.

Aron Blom
Aron Blom is terug met zijn nieuwe nummer ‘Water’. Het is zijn derde liedje die hij uitbrengt en de eerste in dit jaar.

Werkell
Nieuwkomer Werkell bracht haar tweede single uit, genaamd ‘Isabelle’.

Julia Viktoria
Een andere nieuwkomer is Julia Viktoria. Afgelopend maand bracht zij haar single ‘Things We Never Had’ uit.

Gemelle
De zusjes Tove en Emma Ekström vormen samen het duo Gemelle en hebben inmiddels hun debuutsingle uitgebracht, genaamd ‘Waterfalls’.

Wil je op de hoogte blijven van alle releases in de Scandinavische muziekindustrie? Volg dan Scandipop.