Nieuwe muziek releases oktober 2019

De maand oktober is weer voorbij en ook deze maand is er weer nieuwe muziek gereleased in Zweden. Wat was jouw favoriet afgelopen maand?

Så Mycket Bättre
Het jubileumseizoen van ‘Så Mycket Bättre’ is op zaterdag 19 oktober van start gegaan en wát een seizoen tot nu toe! Bijna elk liedje wordt een hit. Het programma wordt uitgezonden op TV4 en helaas is dit buiten Zweden niet te bekijken.

Nog niet alle afleveringen en/of optredens staan op YouTube, maar op de social media pagina’s van ‘Så Mycket Bättre’ worden verschillende stukjes voor en na de afleveringen gedeeld. Alle liedjes zijn wel te beluisteren via bijvoorbeeld Spotify. De liedjes die wel online terug te kijken zijn, zie je via de linkjes hieronder.

Petra Marklund:
Eén van mijn favorieten, dus ik ben niet helemaal objectief, haha. In oktober maakte zei haar eigen versies van Orup’s ‘Som Isarna’ en Timbuktu’s ‘Broarna som tar oss över’, die erg goed werden ontvangen.

Orup:
Een klassieker op zichzelf, en dus ook erg leuk om te zien wat de overige artiesten elke week van zijn muziek maken. Hij kan er zelf ook wat van, Petra Marklunds ‘Händerna Mot Himlen’ gaf hij nieuwe glans. Overigens één van mijn favoriete liedjes! En wat te denken van zijn eigen Zweedse versie van het liedje ‘I will never let you now’ van Jill Johnson? ‘Kommer du ihåg mej än’ vind je hier.

Jill Johnson:
Dat deze vrouw kan zingen weet iedereen. Hoe tof dat ze de originele Zweedse versies prachtig weet om te toveren naar het Engels? Haar Engelse versie van ‘Är du redo’ van Orup was erg mooi. Daarnaast wist ze Miss Li’s ‘Aqualung’ ook prachtig te brengen.

Miss Li:
Haar versies van Petters lied ‘Lev nu dö sen’ en Jill Johnsons lied ‘Until it all ends‘ gooiden hoge ogen. Luister zelf maar.

Petter:
Petter ontroerde Orup, en waarschijnlijk het hele land, toen hij voor zijn versie van ‘Stockholm’ de band van Orup’s zoon naar Gotland liet komen. Samen bewerkten zij ‘Stockholm’ tot een hele nieuwe versie. Daarnaast wist hij de klassieker ‘Kung för en dag‘ van Magnus Uggla een geheel eigen draai te geven.

Magnus Uggla:
Het is fascinerend om te zien hoe Magnus Uggla liedjes naar zijn hand kan zetten. Petter’s ‘Det går bra’ in een Magnus Uggla versie.

Timbuktu:
Timbuktu maakte een eigen succesvolle versie van ‘Bourgeois Shangri-La’ van Miss Li.

Zover Så Mycket Bättre. Er werd natuurlijk nog veel meer muziek uitgebracht afgelopen maand.

Måns Zelmerlöw
EINDELIJK was daar het langverwachte nieuwe album van Måns Zelmerlöw! Het album heet ‘Time’. De eerdere uitgebrachte singles staan er ook op, aangevuld met nieuwe liedjes. Het gehele album is natuurlijk op Spotify en overige kanalen te beluisteren. Eén van mijn favorieten is ‘Something To You’.

Agnes
Agnes is eindelijk terug, en hoe! Eerder dit jaar bracht ze twee nieuwe singles uit, die ook op de verschenen EP ‘Nothing Can Compare’ staan. Nu is de single uit met de gelijknamige titel. Geschreven door niet de minste in het vak, namelijk Salem Al Fakir en Vincent Pontare (Vargas & Lagola) en Alexander Ryberg.
Agnes is een hele nieuwe weg ingeslagen, waar ik wel aan moest wennen. Ik vind niet meer alles even leuk, maar ze wekt nog steeds telkens mijn interesse.

Vargas & Lagola
Vargas & Lagola hebben ook deze maand een nieuw liedje uitgebracht, namelijk ‘Forgot To Be Your Lover’. En zoals altijd stellen ze niet teleur!

Loreen
Loreen is terug! Winnaar van het Eurovisie Songfestival 2012 nieuwste release heet ‘Walk With Me’. Het past helemaal in haar repertoire.

Robin Bengtsson
Eurovisie Songfestival 2017 deelnemer Robin Bengtsson is terug met ‘Just Let It Go’. Een echte Robin-hit.

Molly Hammar
Shortcuts (I Can’t Wait)‘ is de nieuwste van Molly Hammar. Een prachtige ballad, waarop haar stem fantastisch uitkomt.

Felix Sandman
Felix Sandman is in the ‘mood for you’! Dit keer weer een solo single, zonder beste maatje Benjamin Ingrosso. Een perfecte toevoeging aan zijn repertoire.

Hanna Ferm
Vooramalig Idols-deelneemster Hanna Ferm is terug met haar nieuwe single ‘Outta Breath’.

Julia Bergwall
Julia Bergwall’s nieuwste heet ‘Open Your Eyes’. Haar stem past perfect bij dit liedje.

Alex Järvi
Dina skor’ werd geschreven door Alex Järvi zelf, samen met Carl-Philip Ström. Het is een mix van rap met zang. Wat goed werkt in dit liedje.

Archi & Pelago
Archi & Pelago’s nieuwste heet ‘Rockefeller’. Wellicht moet je er even aan wennen, maar zeker een leuk en gezellig liedje.

Patrik Jean
För alltid’ is het eerste Zweedse liedje van Patrik Jean. Hij heeft dit liedje zelf geschreven, samen met Elias Näslin. Het blijft erg in je hoofd hangen.

Oskar Häggström
Oskar Häggström deed drie jaar geleden mee aan Idols en werd vierde. Nu heeft hij zijn debuutsingle uit ‘Såra mig’.

Violet Days Band
Met INK is Violet Days terug met nieuwe muziek! Oordeel zelf…

Nova Miller
Nova Miller’s nieuwste heet ‘Do It To Myself’. Ze is een tijdje weggeweest, maar is nu dus weer terug! En denk je iets herkenbaars te horen? Er zit een officiële sample in van ‘California Dreaming’ van The Mamas & The Papas.

Kiddo
Kiddo’s nieuwste heet ‘Dead Alive’ en ondanks de aparte foto’s en titel, zingt ze dat ze juist iets wilt maken van haar leven.

Shades
Je zou verwachten dat een titel als ‘Dance When I’m 72’ je laat dansen. Deze track is meer Electropop. Maar dat doet er zeker geen afbreuk aan.

Isak Danielson
Het nieuwe liedje van Isak Danielson heeft ‘Silence’ en klinkt een beetje zwaar, maar wel erg mooi.

Brother Leo
Voor ‘Barcelona’ nodigde Brother Leo het Londen Community Gospel Choir uit om mee te doen. Het is een mooie samenwerking geworden.

Donika Nimani
Verrassend genoeg is de nieuwste van Donika Nimani, ‘Everyday’, in het Zweeds. Dat zou de titel natuurlijk niet verraden. Oordeel zelf!

Paul Rey
Paul Rey is terug met ‘Hurt’. Een catchy pop liedje met zelfs een beetje gospel invloeden.

Strandels
Slip’ heet het nieuwe liedje van Strandels. Een mooi liedje dat bestaat uit folk-pop.

Michel Young
Michel Young z’n laatste single heet ‘70’s80’s90’s’ en blijft lekker hangen.

Juliander
Juliander is terug met ‘On and On’. Het liedje gaat erover dat hij de liefde die hij gevonden heeft voor altijd ‘on and on’ gaat. Grappig detail was dat hij zelf zegt nooit echte liefde gekend te hebben toen hij het nummer schreef.

Joakim Molitor & Next To Neon
Twee artiesten die zich samen hebben gevoegd om een nieuwe hit te schrijven: Joakim Molitor en Next To Neon (Rasmus Viberg) doen het met ‘Lonely’.

Winona Oak
Een magisch liedje met verschillende stijlen door elkaar heen, dat is ‘Let Me Know’.

The Lovers of Valdaro
The Lovers of Valdaro vertelden in de podcast ‘Schlagervännerna’ dat zij liever met een ander liedje hadden meegedaan aan Melodifestivalen dit jaar, namelijk ‘Heartbreak Believers’. Het liedje is nu alsnog uitgebracht, maar enkel beschikbaar op Soundcloud.

Wil je op de hoogte blijven van alle releases in de Scandinavische muziekindustrie? Volg dan Scandipop.