Nieuwe muziek releases september 2019

Er komt wekelijks, soms dagelijks nieuwe muziek uit in Zweden. In dit artikel vind je de, voor mij, interessante releases van de maand september. De onderstaande artiesten en liedjes zijn te beluisteren op de bekende kanalen, zoals Spotify, Deezer en YouTube.

Sannex
We beginnen meteen met mijn favoriet: de nieuwe single van Sannex! De primeur had ik in Gröna Lund, de dag erna kwam het nummer namelijk pas officieel uit. Maar ze speelden ‘m dus daar al. Hij gaat niet meer uit je hoofd, haha! Het nummer is geschreven voor de samenwerking met ‘Tjänstepension’ en kwam uit op ‘Tjänstepensionensdag’ op 27 september.

Veronica Maggio
Ik was erg benieuwd naar nieuwe muziek van Veronica Maggio. Ze heeft afgelopen tijd een aantal nieuwe liedjes uitgebracht en daaropvolgend een EP. Het recente liedje ‘Fiender är Tråkigt’ past helemaal bij haar. Horend bij haar EP heeft Veronica een soort korte film/lange muziekvideo uitgebracht waarin alle liedjes voorbij komen. Deze zie je hier.

Vargas & Lagola en Seinabo Sey
Duo Vargas & Lagola heeft de laatste tijd al vele hits gescoord, zoals ‘Roads’. Het duo bestaat uit Vincent Pontare en Salem Al Fakir die eerder samenwerkten met Avicii en Axwell ^ Ingrosso. Naast dat zij voor verschillende artiesten schrijven, brengen ze dus ook zelf muziek uit.
Het nieuwe nummer, samen met Seinabo Sey, heet ‘Shores‘ en was voor het eerst live op de Zweedse tv te zien in een aflevering van Luuk & Hallberg op SVT.

Oscar Zia
Oscar Zia bracht vorige maand een nieuwe single uit ‘Finns det nån’ en is ook in september weer present met een nieuw nummer. De laatste release heet ‘Ingen kan göra dig hel’ en past volledig in Oscars repertoire.
Zoals nu bekend is, volgen er in het voorjaar een album en een tour van Oscar.

John Lundvik
De winnaar van Melodifestivalen 2019 is terug met een nieuwe single ‘One night in Bangkok’. De videoclip is geschoten in, juist, Bangkok. Na een zomer vol optredens met onder andere Diggiloo, werd het tijd voor eigen nieuwe muziek en een tour door Scandinavië die in oktober is begonnen.

KEiiNO
‘Hé, maar die zijn toch Noors?’, hoor ik je denken. En dat klopt! KEiiNO deed dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival, maar hebben een nieuw liedje uit in het Zweeds. Het betreft een cover van ‘Drömhus’ en heet ‘Vill ha dig’, inclusief 90’s videoclip. Oordeel zelf.

Tove Lo
Tove Lo lanceerde deze maand haar vierde nieuwe album in vijf jaar: ‘Sunshine Kitty’, na eerder in september verschillende singles te hebben uitgebracht. Deze singles, ‘Jaques’ (een samenwerking met Jax Jones) en ‘Really don’t like U’ (een duet met Kylie Minogue) staan ook op het album.

Estraden & Viktor Leksell
Estraden timmert de laatste tijd lekker aan de weg met samenwerkingen. Eerder dit jaar brachten ze een liedje met Molly Sandén uit: ‘Smartare’.
Nu is er een nieuwe release uit met Viktor Leksell en heet ‘Bra för dig’. Leuk weetje is dat zij ook in Gröna Lund optraden toen ik daar was, maar ik heb er helemaal niets van gezien, haha. Overigens wél alle jonge meiden die ’s ochtends vroeg al voor het hek lagen.

GAMMAL
Peg Parnevik heeft een project naast haar eigen solocarrière samen met Pontus Petersson en het heet ‘GAMMAL’. Ik hoorde ze voor het eerst bij Allsång på Skansen dit jaar, en ze wisten me wel te interesseren.
Nu hebben ze een nieuw nummer uit ‘Vackrare än dom’.

Frans
En daar was ook Frans met een nieuw nummer! Hij was te gast in de laatste aflevering van ‘Lotta på Liseberg’ dit seizoen. Eigenlijk alleen omdat Peter Jöback niet van Stockholm naar Göteborg kon reizen vanwege de musical ‘Häxorna i Eastwick’ waarvoor hij aan het repeteren was.
Frans kennen we van het Eurovisie Songfestival 2016. Deze maand bracht hij weer nieuwe muziek uit, zijn laatste release heet ‘Amsterdam’.

Robyn
Ook Robyn is weer terug! Na haar eerdere comeback heeft ze nu samen met Kindness een nieuw nummer uit: ‘The Warning’.

Kleerup
Na een hele tijd is producer Kleerup terug met nieuw materiaal! Samen met AlunaGeorge werd het nummer ‘Lovers Table’ uitgebracht.

Isa Molin
De nieuwe single van singer-songwriter Isa Molin heet ‘This one thing’ en is geschreven door haarzelf en Robin Stjernberg, die je misschien nog wel kent van het Eurovisie Songfestival 2013. Prima liedje, maar wel een beetje dertien in een dozijn.

SVEA
Een van de nieuwkomers in de Zweedse muziekbranche is SVEA. Haar gloednieuwe single heet ‘Good at losing’ en bekijk je hier.
Hierbij geldt voor mij een beetje hetzelfde als bij Isa Molin. Prima, maar niet vernieuwend.

Liamoo
Idols 2016 winnaar en Melodifestivalen 2019 deelnemer Liamoo is terug met een solo nummer: ‘Thinking about you’. En als je denkt: ‘Wie is die rapper?’, dat is hij zelf.

Basshunter
Daar is ‘ie weer! Herinnering je je ‘Boten Anna’ nog? De nieuwe van Basshunter heet ‘Home’.

Anna Book
Anna Book is terug met een nieuw nummer: ‘Heaven‘.
Anna draait al vele jaren mee en veel mensen hopen dan ook dat ze volgend jaar weer meedoet aan Melodifestivalen. Saillant detail is dat ze in 2016 werd gediskwalificeerd doordat het nummer waarmee ze zou deelnemen al eens eerder was gebruikt in de nationale selectie van Moldavië…

Wil je op de hoogte blijven van alle releases in de Scandinavische muziekindustrie? Volg dan Scandipop.