Helsingborg 2023

In februari heb ik samen met mijn bestie Donate een mini roadtrip naar Zweden gemaakt, met als bestemming Helsingborg (Skåne). De reden voor deze reis waren twee concerten, namelijk van Takida en Perikles. Ik was al twee keer eerder in Helsingborg geweest, maar nog niet eerder meerdere dagen. Het is echt een hele fijne stad aan het water, er is zelfs een bootverbinding naar Helsingør in Denemarken. Lees meer over Helsingborg op de website van Visit Helsingborg.

Woensdag 8 februari 2023:
Na weer een lange reis in de auto begon de vakantie in Malmö. Eenmaal de brug over voelt het toch altijd weer als thuiskomen. En er begon zelfs een zonnetje te schijnen! We vinden het altijd leuk om naar winkelcentrum Emporia te gaan. Dus ook nu gingen we daar even langs. We hielden een welverdiende pauze bij Espresso House en het was het seizoen van de semla, dus daar moesten we gebruik van maken! Na een bezoek aan onder andere onze favoriete beauty winkels Sephora en Lyko was het tijd om door te rijden naar Helsingborg.

Na ongeveer driekwartier rijden kwamen we aan in Helsingborg. Zoals altijd verbleven we in het Elite Hotel Marina Plaza, een super fijn hotel waar de auto ook gemakkelijk in de buurt geparkeerd kan worden in een overdekte garage. Het is naast het Centraal Station en op een paar meter lopen vanaf het centrum. In de avond maakten we een wandeling door de stad. We waren erg moe van de reis en de komende dagen zouden nog druk genoeg worden, dus we hadden onze rust hard nodig.

Donderdag 9 februari 2023:
We gingen op pad naar een heel leuk winkelcentrum waar we al vaker zijn geweest, namelijk Väla. Hier zijn allerlei winkels te vinden en het is niet ver rijden. Er is laatst een nieuwe winkel geopend: Lakritsfabriken, met allerlei soorten drop. De eigenaar vertelde dat er op zaterdag een soort open dag was in de fabriek, waar ze ook een winkel hebben. Achteraf gezien zijn we er echt al honderd keer langsgereden, maar nooit erg in gehad, haha. We beloofden dat we zeker tijd zouden proberen vrij te maken om een bezoekje te brengen. We gingen met gevulde tassen weg, want wat hebben ze daar veel leuke én lekkere dingen!🤤

Na Väla reden we door naar Ramlösa, Råå en Landskrona. We vonden eindelijk de wijn van Magnus Carlsson en Måns Zelmerlöw bij een Systembolaget, maar we zijn er nog steeds niet over uit of we daadwerkelijk de flessen open gaan maken om te drinken, want ze zijn zo mooi🙈.

En toen was het zover… het optreden van Perikles! Het was een echte dansband avond in Sundspärlan. Hier wilde ik al zolang een keer naartoe, heel tof dat het eindelijk kon! Als je me al langer volgt weet je dat we tijdens de pandemie alle livestreams hebben gevolgd en dat we tijdens onze roadtrip in september ein-de-lijk Perikles een keer live konden meemaken. En nu lukte het gewoon weer! Het was zó leuk om iedereen te zien dansen. Wij bleven braaf aan de zijkant staan, haha. De bezoekers doen dat echt als sport, het maakt ze eigenlijk niets uit welke band er staat, als ze maar kunnen dansen. Wij kwamen natuurlijk echt voor de band, dus wij hebben van het concert genoten. En we kregen zelfs een broodje! Donate heeft veel gefilmd tijdens het concert, kijk hier alle Perikles filmpjes.

En we sloten de avond feestelijk af met een semla!🤭

Vrijdag 10 februari 2023:
We wilden heel graag terug naar Gekås Ullared, een groot warenhuis waar echt van álles verkocht wordt. Het was ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Helsingborg, maar we zijn inmiddels wel wat gewend, haha. Het leuke is dat je naast het shoppen ook kan eten, dus het is echt een dagje uit. We hebben (gelukkig) geen sneeuw gehad, maar in Halland lag er dus nog wel op sommige plekken wat sneeuw aan de zijkant van de weg.

Eenmaal terug in Helsingborg was het tijd voor een avondwandeling. Helaas begon het erg te regenen, maar dat maakte het niet minder mooi.

Zaterdag 11 februari 2023:
We begonnen de dag in Väla om nog wat laatste dingen in te slaan en bij Lakritsfabriken. Het was echt heel leuk om te fabriek en de winkel daar te zien. De eigenaar heeft ons het hele proces van drop maken laten zien en we gingen uiteraard weer niet met lege handen naar buiten, haha. Kijk voor meer informatie op de website van Lakritsfabriken.

Het was eindelijk tijd om naar Helsingborg Arena te rijden. Deze locatie wordt voor allerlei evenementen gebruikt, van sport tot concert. Helsingborg Arena wordt omringt door allerlei andere sportgebouwen: het Olympia stadion waar voelbalclub Helsingborgs IF speelt, een grote sporthal, een curlinghal en een ijshal.

Voordat Takida zou beginnen stonden er nog drie voorprogramma’s gepland: Nicke Borg, Browsing Collection en Hardcore Superstar. Nu zijn voorprogramma’s vaak niet ons favoriete deel van concerten, maar dit keer sloeg het echt alles. We wisten niet wat er gebeurde tijdens Hardcore Superstar, het was erg veel en erg veel herrie😂. We zijn echt wel wat gewend, maar dit was gewoon niet leuk. Het geluid was zo hard, dat we het voelden door onze oordoppen heen. Het leek ook wel of minstens de helft van de zaal enkel voor deze band kwam, want nadat alle voorprogramma’s geweest waren, was de zaal halfleeg… Na héél lang wachten kwam dan eindelijk Takida op en het was het wachten wel waard hoor! Het was een hele toffe show en het was zo leuk de mannen weer te zien! Achteraf hebben we nog even met nieuwe bassist Anders kunnen praten en was het tijd om terug te gaan naar het hotel.

Zondag 12 februari 2023:
Het was weer tijd om naar huis te gaan. Wat hebben we weer fantastische dagen gehad en veel beleefd!😄