Kanelbullesockerkaka

Ik heb een aantal favoriete Zweedse bakbloggers en één daarvan is Camilla Hamid. Haar baksels zijn eenvoudig, zien er fantastisch uit en smaken ook nog eens geweldig. Het is dan ook geen verrassing dat ik graag recepten van Camilla bak. Camilla Hamid heeft verschillende bakboeken uitgebracht en deze mogen ook niet in mijn bakboeken collectie ontbreken.

Het recept van een ‘Kanelbullesockerkaka’ leek me eenvoudig te maken en klonk van te voren al heerlijk. En ik werd niet teleurgesteld! Hieronder volgt het recept hoe ik het baksel hebt gemaakt. Als je op zoek bent naar het originele recept, dan vind je ‘m hier. Camilla geeft (bijna) altijd tips voor het vervangen van producten, zodat je haar recepten ook kan bakken als je een allergie hebt. Haar recepten zijn dan aan te passen door het bijvoorbeeld glutenvrij, melkvrij en/of eivrij te maken.

Sockerkaka:
100 gram boter
100 ml melk
3 eieren
200 gram kristalsuiker
300 gram tarwemeel
2 tl bakpoeder
2 tl vanillesuiker
Snufje zout

Vulling:
50 gram kristalsuiker
25 gram bruine kristalsuiker
2 tl kaneel
2tl kardemom

Zo maak je ‘m:

  1. Verwarm de oven op 175 graden en vet de bakvorm in met boter.
  2. Begin met de ingrediënten van de sockerkaka. Smelt de boter, roer de melk er doorheen en zet het even aan de kant.
    Het smelten van de boter kan in een pannetje op het vuur, maar ik smolt het kort in de magnetron.
  3. Mix de eieren met de kristalsuiker in een aparte kom. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en spatel het goed door elkaar.
    Zelf mixte ik alles nog even door elkaar met een mixer.
  4. Nu is het tijd om de boter en melk mengsel toe te voegen aan de rest en weer goed door elkaar te mixen.
  5. Hierna begin je aan de vulling. Alle ingrediënten mogen door elkaar in een nieuwe kom.
    Kan je geen gemalen kardemom vinden? Maak de ‘peulen’ open en ga met een deegroller over de ‘zaadjes’ heen. Op deze manier krijg je toch redelijk gemalen kardemom.
  6. Verdeel 1/3 van het sockerkaka mengsel in de bakvorm. Verdeel vervolgens de helft van de vulling over het mengsel. Hierna weer een deel mengsel, vulling en het laatste deel mengsel.
  7. Bak de Kanelbullesockarkaka ongeveer 40 minuten in de oven. Laat afkoelen voordat je het baksel uit de vorm haalt.

Heb je deze ‘Kanelbullesockarkaka’ gebakken? Tag me op social media, ik vind het leuk om jouw resultaat te zien!

Mijn Kanelbullesockerkaka