Gyllene Tider 40 år

Gyllene Tider, de eerste band van Per Gessle. Voor de rest van de wereld is hij beter bekend van de band Roxette. Na 40 jaar uitbrengen van cd’s en optredens met Gyllene Tider was het in 2019 zo ver, een afscheidstournee. TV4 legde het concert in Ullevi in Göteborg vast. Daaromheen zijn er interviews te zien met de bandleden en familieleden.

Naast de interviews met bandleden Per Gessle, Micke Syd, Andersson, Mats Persson, Anders Herrlin en Göran Fritzon, komen ook Bengt Palmers, Kjell Andersson, Nicklas Strömstedt en Lasse Lindbom aan het woord in de documentaire. Al deze muzikanten, producers en dergelijke hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Gyllene Tider.

Gyllene Tider vertelde zelf over de documentaire dat men zowel adem als woorden verliest als men zo’n reis mee kan maken zoals zij. In veertig jaar hebben zij zoveel blijheid gekend. Er was overal zoveel liefde en positieve energie. En dat zij geluk hebben gehad dat zij zo’n unieke reis hebben mogen meemaken wat Gyllene Tider was. En ten slotte dat zij eigenlijk niet weten hoe ze iedereen ooit moeten bedanken. Het gehele concert in Ullevi, Göteborg is op dvd uitgebracht onder de naam ‘GT40’.

Gyllene Tider
📷 Rickard Widgren