Chevaleresk

Chevaleresk is het tv-programma van Måns Zelmerlöw en Alexander Wiberg. Het programma wordt uitgezonden op TV6 en de eerste aflevering was op 31 oktober 2016 te zien.

Måns Zelmerlöw & Alexander Wiberg
📷 Viafree.se

Alexander kent een aantal jeugdvrienden van Måns en op die manier hebben ze elkaar ontmoet. In de afleveringen is Alexander Wiberg de expert omtrent alles over chevaleresk en probeert Måns Zelmerlöw hem een beetje met beide benen op de grond te houden. Alexander probeert Måns daarentegen te overtuigen dat alles helemaal fantastisch is. In elke aflevering worden de mannen bijgestaan door een bekende gast die te maken heeft met het onderwerp waar het op dat moment over gaat. Daarnaast bereidt kok Carl Bodin Svensk elke aflevering wat te eten.

Alexander Wiberg & Måns Zelmerlöw
📷 Viafree.se

Alexander Wiberg startte de website Chevaleresk.se met Henrik Lindström. De website bestond uit de interesses van Alexander. Op een avond zaten Måns Zelmerlöw, Alexander Wiberg en Felix Richter samen en uiteindelijk werd de vraag gesteld “waarom ze niet samen een tv-programma zouden maken”. Ze praatten samen met Robin Ehlde die mede-eigenaar is van Crisp Film en hij vond het een heel goed idee. Vervolgens gingen ze er een paar jaar mee aan de slag, wat resulteerde in het tv-programma.

De interesses die voorbij komen zijn thema’s zoals whisky, jacht, lichaam en spellen, maar Alexander benadrukt dat het niet enkel een lifestyleprogramma is voor mannen. Dat is niet zijn ambitie geweest. Het is meer het portretteren van verschillende dingen en misschien wel het definiëren van de moderne ‘gentleman’ van vandaag. Inmiddels is de website geheel gewijd aan het tv-programma en is er een boek uitgebracht dat ‘Den Moderna Gentlemannen’ heet.

Måns Zelmerlöw & Alexander Wiberg
📷 Chevaleresk.se