Skavlan

Skavlan is een Noorse-Zweedse talkshow welke gepresenteerd wordt door Noorse journalist Fredrik Skavlan. In januari 2009 werd de eerste aflevering uitgezonden op SVT. De eerste gasten in de talk show waren oud premier Göran Persson en zijn vrouw Anitra Steen.
In mei van datzelfde jaar werd aangekondigd dat Skavlan een tweede seizoen kreeg. Vanaf dat seizoen werd de show niet enkel geproduceerd door SVT in Zweden, maar ook gedeeltelijk door NRK in Noorwegen. De eerste twaalf afleveringen werden geproduceerd door SVT in Zweden en de volgende twaalf afleveringen door NRK in Noorwegen. Vanaf seizoen vier is de productie in handen van Monkberry en daarmee ook van Fredrik Skavlan zelf en producer Marianne Torp-Kierulf.

Fredrik Skavlan
📷 Andreas Fadum

Skavlan is een van Europa’s grootste en langlopende talkshows. De grootste sterren uit de wereld komen langs. Skavlan wordt op vrijdag primetime uitgezonden. Er kijken gemiddeld 2,5 tot 3 miljoen mensen naar de talkshow. Het programma wordt ook in Finland uitgezonden.

Het programma wordt gefilmd in ‘TV-huset’, het studio complex van SVT in Zweden. Er worden ook afleveringen gefilmd in de Sky Studios in Londen en Chealsea Studios in New York. Voorheen werden de afleveringen in Londen gefilmd in de BBC Television Centre en ITV’s London Studios.