Halv Åtta Hos Mig

Halv Åtta Hos Mig is een tv programma op TV4. Het tv-programma is gebaseerd op het Engelse ‘Come Dine With Me’. De eerste aflevering was op 6 oktober 2008 te zien in Zweden. Het tv-programma wordt normaal gesproken om 19.30 uur uitgezonden, precies zoals de titel doet vermoeden.

In het tv-programma gaan vier amateur chefs die elkaar niet kennen de strijd tegen elkaar aan door een driegangendiner voor de andere deelnemers te organiseren. Elke deelnemer geeft de organisator van het diner een cijfer tussen de 1 en de 10. Totaal kan een chef 30 punten krijgen. In de laatste aflevering van die week wordt de winnaar van de week bekend gemaakt. Deze persoon wint prijzengeld, 15.000 kronen.
De commentator vanaf het begin is Helge Skoog, die het programma een komische noot geeft door zijn sarcastische opmerkingen. In 2014 werd hij overgenomen door Pia Johansson. En vanaf 2018 spreekt Morgan Alling het tv-programma in.

Halv Åtta Hos Mig
Morgan Alling

Er zijn verschillende kookboeken naar aanleiding van het tv-programma uitgebracht en op 30 mei 2010 werd een gezelschapsspel gelanceerd. Daarnaast is er een speciale versie uitgebracht onder de naam Klockan Åtta Hos Stjärnorna, met beroemdere deelnemers. Ook dit tv-programma werd uitgezonden op TV4.