Helt Sjukt

Helt Sjukt is een tv-programma op TV4 dat gaat over gezondheid. Het programma werd voor het eerst uitgezonden op 20 maart 2013. De eerste twee seizoenen was David Hellenius de presentator. In 2019 nam Petra Mede het presentatiestokje over. De presentator/presentatrice stelt vragen omtrent gezondheid aan verschillende bekende gasten. Daarnaast zijn ook experten aanwezig, zoals doktoren, onderzoekers en psychologen. Alles wordt overgoten met humor.

In het eerste seizoen deden dokter Eric Rydman en psycholoog Anna Bennich Karlstedt mee. In het tweede seizoen werd Anna Bennich Karlstedt vervangen door een nieuwe expert in elke aflevering.

Het eerste seizoen kwamen er gezondheidsgerelateerde sketches voorbij met onder andere David Hellenius, Peter Magnusson, Alexandra Rapaport, Plura Jonsson en Steffo Törnquist. In het tweede seizoen figureerde worstelaar Frank Andersson mee.

Het liedje dat elke aflevering tijdens het eerste seizoen werd gedraaid was ‘Doktorn!’ van Agnetha Fältskog. Het tweede seizoen werd het liedje vervangen door ‘My Heart Goes Boom’ van Miss Li.

Deelnemers seizoen 1:

Aflevering 1Charlotte Perrelli en Anders Timell
Aflevering 2Tommy Körberg en Petra Nielsen
Aflevering 3Emma Wiklund en Tony Irving
Aflevering 4Kalle Moreaus en Shirley Clamp
Aflevering 5Martin Timell en Sanna Bråding
Aflevering 6Robert Gustafsson en Anna Mannheimer

Deelnemers seizoen 2:

Aflevering 1Ingvar Oldsberg en Suzanne Sjögren
Aflevering 2Babben Larsson en Dan Ekborg
Aflevering 3Helena Paparizou en Dregen
Aflevering 4Claes Åkeson en Katerina Janouch
Aflevering 5Mattias Särnholm en Magdalena Graaf
Aflevering 6Frank Andersson en Camilla Henemark