Vad Hände Gina Dirawi?

Gina Dirawi wordt bekend vanwege haar filmpjes op YouTube waarin ze typetjes nadoet op een komische manier.
Niet lang nadat zij bekend werd mocht ze onder andere ‘Melodifestivalen’ en ‘Idol’ presenteren en werd ze ‘julvärd’, presentatrice van Kerstavond, op SVT.

Op een gegeven moment ondervindt ze zoveel haat, dat zij niet verder kon zonder beveiliging om haar heen. Er werden brieven gestuurd naar SVT, naar haarzelf, social media ontplofte en alles was persoonlijk tegen Gina Dirawi gericht. Het had een groot deel met haar afkomst te maken, terwijl de mannelijke presentatoren die ook een migratieachtergrond hadden totaal niet dezelfde haat ondervonden.

Uiteindelijk besloot Gina Dirawi zich terug te trekken uit de spotlights en schreef zij een boek, waarin zij al haar ervaringen opschreef. SVT volgde haar en legde haar verhaal vast. De tv zender volgde Gina Dirawi in Sundsvall, Stockholm en Beirut. Een aangrijpende documentaire over een jonge vrouw die enkel haar best deed in het werk wat zij leuk vond. ‘Vad Hände Gina Dirawi?’ was te zien op SVT, wellicht dat deze documentaire inmiddels niet meer beschikbaar is. Mocht er een YouTube link beschikbaar zijn of komen, dan zal ik deze uiteraard toevoegen.