Halmstad & Tylösand 2019

Hej hej! Hier ben ik weer! Het is even iets stiller geweest op mijn blog. Eén van de redenen was omdat ik afgelopen weekend in Zweden was! Ik heb voor het eerst een echte Zweedse ‘julbord’ meegemaakt. Wat heb ik precies gedaan en hoe heb ik het ervaren? Je leest er hieronder alles over.

Vrijdag 29 november 2019:
Het is zover! Deze reis was al een aantal maanden geleden geboekt. Zelfs al eerder dan de vorige Stockholm-reis. Samen met mijn beste vriendin Donate ging ik op pad naar Zweden, met als bestemming Tylösand. Het werd een aardige wereldreis.

Als eerste vervoersmiddel namen wij het vliegtuig naar Göteborg. Vanaf daar stapten we in de ‘flyggbuss’ naar Göteborg Centraal. Daar stond de trein richting Halmstad Centraal op ons te wachten. De gehele tocht verliep redelijk vlekkeloos. Als laatste vervoersmiddel die dag hadden we de ‘gewone’ lijnbus naar Hotel Tylösand nodig. Helaas was de bus erg vertraagd en hebben we best een tijdje moeten wachten. Aangezien de temperaturen al erg laag waren en richting het vriespunt gingen én de vermoeidheid toesloeg, was dit geen pretje. Maar we wisten natuurlijk precies wat ons te wachten stond die avond, dus we zetten gestaag door!

Halverwege de middag bereikten we eindelijk Hotel Tylösand. Hier zou het gaan gebeuren het gehele weekend! Een echte Zweedse ‘julbord’ met een kerstshow van onze favoriete Zweedse band Sannex. Oh, wat keken we ernaar uit! Eerst inchecken en naar onze kamer. Ondanks dat we er in totaal een reis van dertien uur op hadden zitten, waren we ontzettend opgewekt. We konden niet meer wachten.

Rond een uur of zes was het zover. We mochten naar de zaal. We werden fantastisch opgevangen en blijkbaar wist het personeel precies wie we waren. Niet zo gek, zij hadden nog nooit meegemaakt dat er twee meiden uit Nederland helemaal naar hun hotel kwamen om een dansband te zien. En dat twee avonden achter elkaar.

De mannen van Sannex, gesterkt door Micke ‘Syd’ Andersson van Gyllene Tider en gitarist Micke Strömqvist, kwamen de soort van kleine foyer binnen met instrumenten en brachten een serenade aan alle gasten die al binnen stonden. Meteen dikke knuffels, blikken en zwaaien. Het was duidelijk dat ze ons hadden gespot, haha.

Vervolgens werden we naar ons tafeltje gebracht. Wát een goeie plek in het midden van de zaal! En de tafel was al gedekt met heerlijke hapjes. Haring op verschillende manieren bereid, wat aardappels en brood. Daarnaast waren er ook nog eens vijf buffetten waar men borden vol kon scheppen.

We waren nogal overdonderd door het ontvangst, de mensen en de zaal, dus we moesten even acclimatiseren. Sannex betrad al snel het podium voor de eerste set en wát voor één! Ze speelden telkens een aantal liedjes, gingen weer van het podium af zodat de mensen in de zaal eten konden halen en gingen daarna weer verder. Het eten was overigens super lekker!
Na afloop hebben we onze snoep-pakketten aan de mannen kunnen geven die wij voor ze hadden meegenomen. Het is duidelijk dat ik nooit meer naar ze toe mag komen zónder stroopwafels. Met Sinterklaas in aantocht hebben wij ze ook nog kennis laten maken met kruidnoten en een chocoladeletter. Ze waren gelukkig erg blij met de pakketten.

De avond sloten we af in nachtclub Leif’s Lounge, wat zich ook in het hotel bevindt. We hadden er inmiddels bijna 24 uur opzitten, dus het werd tijd dat we ons bed op gingen zoeken. Moe, maar zeer voldaan beëindigden we deze dag.

Zaterdag 30 november 2019:
Het moment dat je ontwaakt en beseft dat je toch echt in Zweden bent, is een onbeschrijfelijk gevoel. We zijn er echt! Na het ontbijt hebben we een heerlijke strandwandeling gemaakt. Want ondanks dat het erg koud was, was het goed vertoeven op het strand. Wel goed ingepakt en met muts, sjaal en handschoenen uiteraard.

Kijk nou wie we tegenkwamen!😉

Alsof we nog niet genoeg etensmomenten hadden dit weekend, was de lunch ook nog inbegrepen. En wie we daar tegen het lijf liepen? Toetsenist Patrich. Hij was benieuwd of we goed hadden geslapen. En dat hadden we! Een relaxte middag volgde, we wilden onze energie sparen voor de avond.

De tweede avond begon hetzelfde als de eerste avond. Nu hadden we echter wél het lef om met de mannen op de foto te gaan voor het fotodoek. Door de foto op Instagram te plaatsen met een bepaalde hashtag kwam deze voorbij op een groot scherm in de zaal. De leukste foto van de avond kon een prijs winnen. We hoefden deze natuurlijk niet te winnen, maar vonden het wel stoer om een foto te plaatsen. Ook weer één voor in het fotoboek.

Het concept was uiteraard precies hetzelfde als de avond ervoor. We hadden wel een ander tafeltje op een nieuwe plek. En dit keer wel een naambordje🙂. Hier en daar was er wel een liedje aangepast, omdat het een ander publiek betrof. Behalve Donate en ik natuurlijk😏.

Na afloop nog even wezen buurten in nachtclub Leif’s Lounge. Daar kwam zanger Andreas ook nog gezellig langs. Het afscheid naderde toch echt, het was tijd om weer naar onze kamer te gaan en wat slaap te pakken voor de volgende dag. Dat zou weer een lange reis worden.

Zondag 1 december 2019:
En toen was het alweer zondag! Het begin van de eerste advent. Na het ontbijt en een korte groet van de band die daar ook in het wild rondliep was het tijd om uit te checken. Dag fantastisch hotel, we hopen zeker nog eens terug te komen!

Helaas had het vliegtuig een uur vertraging, anders hadden we een stuk korter over de terugweg gedaan. Het werden weer dertien lange uren reizen, met dezelfde transportmiddelen als de heenweg. Maar we hadden een koffer en een tas vol mooie herinneringen, die niemand ons meer afpakt!

Het was een enerverend weekend! En wat hebben we genoten. We zouden het zo weer doen, zelfs als dat betekent dat we weer veel moeten reizen. Het was erg leuk om een echte Zweedse ‘julbord’ mee te maken en een kerstshow bij te wonen. Het was zeker voor herhaling vatbaar. Daarnaast voelt het bijna onwerkelijk om allerlei Zweedse muziek te horen die ik elke dag luister. Om iedereen daarop te zien feesten doet je wel één laten voelen met de locals, haha. We kunnen nú al niet wachten op onze volgende reis.