Caia Cosmetics

In het najaar van 2018 lanceerde Bianca Ingrosso haar eigen make-up merk Caia Cosmetics. De eerste producten die zij lanceerde, een oogschaduw palette, make-up kwasten, een toilettas en trui, waren binnen enkele minuten uitverkocht. En dat terwijl niemand de producten eerst kon testen, want de producten kunnen enkel online gekocht worden.

Bianca Ingrosso komt uit een beroemde Zweedse familie. Het begon bij haar opa en oma (Hans Wahlgren en Christina Schollin) die acteren, haar moeder (Pernilla Wahlgren is zangeres), haar ooms zingen en acteren (onder andere Linus Wahlgren) en Bianca’s jongere broer Benjamin Ingrosso zingt ook. Daarnaast kent ook haar vaders kant (Emilio Ingrosso) connecties in de showbusiness.

Bianca heeft eerder met andere merken samenwerkingen gehad waar ze bijvoorbeeld parfums en sieradenlijnen uitbracht, maar een geheel eigen make-uplijn en merk had ze nog niet. Inmiddels is Caia Cosmetics niet meer weg te denken in de Zweedse beautyindustrie en wordt er geprobeerd ook in andere landen voet aan de grond te krijgen. Influencers staan in de rij om producten te ontvangen en uitgebreid te tonen op hun social media kanalen.

Uiteraard was ik zelf ook ontzettend nieuwsgierig naar Bianca’s producten. Ik volg haar al jaren en vind het leuk om te zien hoe ze zichzelf ontwikkeld heeft. Helaas waren de producten aan het begin van de lancering niet buiten Zweden te verkrijgen, ik heb dan ook even moeten wachten. Inmiddels is er zelfs een Nederlandse website. Mijn eerste echte kennismaking met het merk was toen ik voor mijn verjaardag een aantal producten van Caia Cosmetics kreeg. Dat was het begin van een grote verzameling.

De producten worden verzonden in een echte roze Caia doos. De producten zitten altijd prima ingepakt, zelfs de parfums die ik bestelde hadden geen kans om te breken. Het voelt als het ware of je een cadeautje voor jezelf gekocht hebt. Ergens denk je dan: ‘Dat mag ook wel, voor dat geld’. Want goedkoop zijn de producten niet.

Review producten:

Hieronder vind je per categorie welke producten ik van Caia Cosmetics in mijn stash heb, die ik getest heb en wat ik ervan vind. Angezien ik niet alle producten heb kan ik natuurlijk enkel mijn mening geven over de producten die ik wel heb. Je zou het niet zeggen, maar dit is echt nog lang niet de gehele collectie. Zoals gezegd zie ik het echt als een verzameling. Ik gebruik alle make-up producten wel gewoon hoor, het is zonde zulke mooie producten niet te gebruiken!😄

Kwasten:
Ultimate Brush Set – Eyes, Essential Brush Kit – Eyes, Precision & Blend
Pointed Highlighter Brush 09, een paar mini’s uit de adventskalender 2021
De kwasten voor ogenschaduw zijn erg fijn in gebruik en zien er ook mooi uit. Ik heb ze bij elkaar in een glaasje gestopt, zodat ik makkelijk overzicht heb welke kwast ik voor welke look wil gebruiken.
De highlighter kwast voor het gezicht is heel fijn om te gebruiken. De kwasten zijn duur, maar de kwaliteit is wel echt goed. De mini’s heb ik op dit moment nog te weinig gebruikt, maar ik verwacht dat deze net zo fijn zijn.

Tools:
Perfect Blender, Wimperkruller, Expert Brush Cleaner, Puntenslijper, andere varianten uit de adventskalender 2021
De tools van Caia Cosmetics zijn prima in gebruik. Ik heb er niet veel over te zeggen, ze doen gewoon wat ze moeten doen. De originele blender voelt wel zachter aan dan de variant uit de adventskalender 2021. Bij de wimperkruller krijg je nog een extra ‘sponsje’ waardoor je er heel lang mee kan doen.

Oogschaduw paletten:
Bibbz Signature, Golden Bronze, Metallics
De oogschaduw paletten zijn mooi en luxe verpakt en zien er fantastisch uit. De oogschaduws hebben een goed pigment en blijven gemakkelijk de hele dag zitten. Gebruik er wel altijd een oogschaduwbasis onder, inmiddels heeft Caia Cosmetics ook een eyeshadow primer. Mijn favoriete palet is de Golden Bronze, omdat daar de meeste kleuren in zitten waar ik dagelijks iets mee kan.

Gezichtspaletten:
Sassy
De gezichtspaletten zijn ideaal! Er zitten een blush, highlighter, bronzer en contour poeder in. De poeders zijn fijn om aan te brengen en blijven de hele dag goed zitten.

Setting Sprays:
That Dewy Look, That Extra Hydratation (mini’s uit de adventskalender 2021)

De setting sprays heb ik helaas (nog) niet kunnen gebruiken. Er zit parfum in en daar kan ik niet tegen in mijn gezicht. Dat is ook de reden dat ik de grote versies niet heb gekocht. Heel jammer, want ze lijken me fantastisch!

Mascara:
Bibbz Boom Boom Lashes, Vanz Va Va Volume, Space Intens, Waterproof Mascara
De Bibbz Boom Boom Lashes zorgt voor langere wimpers en Vanz Va Va Volume voor meer volume. Ik had niet verwacht dat ik de Vanz-mascara fijner zou vinden dan de Bibbz-mascara, maar dat is wel het geval.
De Space Intens is mijn ultieme favoriet, deze mascara heeft een grote borstel, wat natuurlijk maar net je ding moet zijn. De Waterproof Mascara is gewoon een fijne variant als je waterproof nodig hebt, maar deze gebruik ik eigenlijk weinig.

Eyeliner & Oogpotloden:
Liquid Eyeliner, Pencil Eyeliner, Eye Brightener (oogpotloden uit de adventskalender 2021)
Ik vond de oogpotloden te duur om los te kopen, dus het was een erg leuke verrassing dat deze in de adventskalender van 2021 zaten. Wat kan je zeggen over een oogpotlood? Ze doen wat ze moeten doen, haha!

Wenkbrauwen:
Cold Medium Brown, Brown Gel, Clear Gel (uit de adventskalender 2021)
Het was heel erg lastig om de juiste kleur te vinden uit enkel de foto’s op de website en Instagram pagina van Caia Cosmetics. Achteraf gezien had ik beter de Clear Gel kunnen kopen in plaats van de Brown Gel, want ik vind de kleur te heftig op mijn wenkbrauwen. Gelukkig zat er een mini versie van de Clear Gel in de adventskalender van 2021. De gels zijn fijn in gebruik en houden de wenkbrauwhaartjes lang op hun plek. Wist je dat het wenkbrauwpotlood (in mijn geval Cold Medium Brown) ook als lippotlood gebruikt kan worden?

Lippenstiften:
Lyric Lips, Honey Elixer, Epic Babe, Fling Kiss
Pink Party, No Drama, Candy Rush, Eyes On Me, Salty Caramel, Owe You Nothing
90’s Vibe, Adore You, Britney’s Fave, Chic, Date Night

De lippenstiften uit de eerste serie van Caia Cosmetics lijken erg op elkaar, maar op de lippen zie je wel verschil. Ik vind deze formule nog steeds de fijnste van alle lippenstiften en mijn favoriet is Honey Elixer, deze kan altijd.
De tweede serie is een matte serie. Daarvan is Salty Caramel echt mijn favoriet. Ik heb erg droge lippen en gebruik er altijd een lipprimer onder. Zonder deze lipprimer worden de lippenstiften enorm vlekkerig. Helaas wel van een ander merk, want Caia Cosmetics heeft nog geen lipprimer in het assortiment.
De derde serie zijn een beetje crèmig en dat vind ik dus wel fijn. Hiervan zijn Britney’s Fave en Chic mijn favoriet.

Lippenbalsem:
Lip Balm
Caia Cosmetics’ Lip Balm is een gewone lippenbalsem met een mooie verpakking. Er komt geen kleur vanaf. Er had wel echt veel meer lippenbalsem in mogen zitten, want voor de prijs die je ervoor betaald krijg je vrij weinig.

Liquid lipsticks:
Pretty Nice, My Darling, Unique Angel, Very Me
Luv Puppie, Lucky Charm, Giggles, Mamazita

Beide series liquid lipsticks van Caia Cosmetics lijken erg op elkaar, maar eenmaal op de lippen zie je wel verschil. Hier is een lipprimer ook echt mijn redding, want ze zijn heel mat. Ze smaken ook niet echt fantastisch, een beetje chemisch. Maar het is wel leuk eens iets anders te gebruiken dan een lippenstift of een lipgloss.

Lipgloss:
Pinky Gloss, Golden Gloss, Beige Gloss
De lipglosses van Caia Cosmetics gebruik ik voornamelijk als liptoppers over lippenstiften heen. De glosses zelf zijn niet heel uitgesproken qua kleur. Een puntje over de kwastjes, deze zijn echt veel te groot. Het is heel moeilijk om ze eruit te halen en je knoeit altijd wel een beetje.

Lip Oil:
Juicy, Vacay

Deze lip oils zie ik eigenlijk een beetje hetzelfde als de lipgloss. Ze zijn ideaal als liptopper, maar los doen ze niet zoveel.

Lippotloden:
Red Wood, Grand Canyon, mini Bianca uit de adventskalender 2021

Ik ben niet de grootste fan van lippotloden. Het doet vrij weinig, het is gedoe als je snel je lippen wilt bijwerken en je moet maar net de exacte kleur van je lippenstift vinden. Rood is sowieso niet mijn kleur, maar deze twee kleuren waren ooit in de aanbieding. De mini Bianca vind ik dan wel weer een hele mooie kleur.

Parfum:
Senteur de Caia, Senso, Amici en La Nuit
Het is heel lastig om parfum te kopen wat je niet van te voren hebt kunnen ruiken. Past de geur wel bij je? Vind je ‘m aangenaam ruiken? Ik heb alle Caia Cosmetics parfums dan ook de gok gekocht. Mijn favorieten zijn Senteur de Caia en Senso. Ze zijn vrouwelijk en een beetje zoetig. De Amici vind ik heel subtiel (misschien té subtiel) en de La Nuit is dan weer te zwaar voor mij. De verpakkingen zijn wel heel mooi en de geuren ruik je wel echt een tijdje.

Verzorging:
La Nuit Showergel & Bodylotion, La Nuit Handcrème
Ondanks dat La Nuit mijn favoriete geur is, vind ik ‘m niet vies. De showergel, bodylotion en handcrème vind ik dan ook een fantastisch setje. Ik hou van setjes! Er zijn vaak aanbiedingen, dan krijg je de doucheset gratis bij bestelling van een bepaald bedrag.

Toilettas:
The Original, Fits All Pink Bag, Fits All Blue Bag, Perfect Travel, Organised Brush Bag, adventskalender 2021
Ik heb echt een obsessie met toilettassen. Je kunt er nooit genoeg van hebben! Er zijn verschillende maten en kleuren in de lijn van Caia Cosmetics. De grote tassen zijn handig om veel zooi in te gooien, maar houd er rekening mee dat ze daarmee ook echt zwaar worden. En als je koffer op het randje van het maximale gewicht zit, is dit een dingetje. Ja, ik spreek uit ervaring😂. De Caia Cosmetics adventskalender van 2021 was ook een toilettas, waar de producten in zaten. Een hele originele manier om producten in te doen en je kan er tenminste nog wat mee na de december maand.

Overig:
Brush Holder Case, Handle With Hair Pink / Green / White / Rood uit de adventskalender 2021, Swatch set
De overige Caia producten zijn natuurlijk voornamelijk hebbedingetjes. Want zeg nu zelf, niemand heeft vier verschillende kleuren haarbanden nodig. De Brush Holder Case is daarentegen wél echt handig, zowel om mee te nemen als om je kwasten thuis in te bewaren. De swatch set is inmiddels niet meer te koop, hier kan je swatches van bijvoorbeeld ogenschaduw mee aanbrengen op je arm, net zoals op de foto’s van Caia Cosmetics zelf.

Conclusie:

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht iets negatiefs te moeten schrijven over de producten van Caia Cosmetics. Alle online recensies en commentaren die ik las voordat ik ooit een product in handen had beloofden veel goeds. En daarnaast kan Bianca Ingrosso zich natuurlijk niet permitteren slechte producten af te leveren, dat zal haar naam niet ten goede komen. Daarnaast zijn de producten zoals gezegd erg aan de prijs, dus dienen ze het wel echt waard te zijn.

Het is natuurlijk vrijwel zeker dat Caia Cosmetics snel nieuwe producten zal uitbrengen. Zoals tot nu toe met alle producten het geval was, zal dit met een spectaculaire campagne bekend gemaakt worden. Ik ben erg benieuwd welke producten en zullen volgen. En of ik deze dan ook meteen wil bestellen, liever even afwacht en wat de kwaliteit daarvan zal zijn.

Caia Cosmetics adventskalender:

In 2021 bracht Caia Cosmetics voor het eerst een adventskalender uit. De verwachtingen waren heel hoog, misschien wel té hoog. van te voren wist niemand wat erin zat en dat maakte het alleen nog maar geheimzinniger. Er was een deel nieuwsbriefabonnees die iets eerder de kalender kon bestellen, maar het werd niet eerder verzonden. Een aantal dagen later mocht iedereen de kalender bestellen en was ie binnen enkele uren uitverkocht. De Caia Cosmetics adventskalender 2021 kostte €160 en bevatte zowel eerder uitgebrachte producten als een paar nieuwe. En alles had een speciale verpakking. De producten waren voornamelijk mini’s en dat leverde enorm veel negatieve reacties op, want voor deze prijs verwachtte iedereen veel meer. De kalender was ook nog eens enorm gehyped. Achteraf begrijp ik de reacties, want het had veel beter gekund, maar alle haat vond ik niet terecht. Er zijn veel grotere merken die een duurdere adventskalender verkopen met een minder leuke inhoud. Richting december werd er een veilig gehouden waarin de laatste kalenders gekocht konden worden voor een lagere prijs. Mensen waren natuurlijk al sceptisch en dit maakte het er niet beter op. Maar het was natuurlijk beter om de kalenders alsnog te verkopen dan ze weg te gooien. Hopelijk heeft het bedrijf hiervan geleerd en ik ben erg benieuwd waar Caia Cosmetics in 2022 mee komt.

Caia Cosmetics looks:

Ik heb drie looks gemaakt met verschillende producten van Caia Cosmetics. Ik ben natuurlijk geen make-up professional, dus mijn looks zien er verreweg niet zo mooi uit als de dames op de Instagram pagina van Caia Cosmetics😉.

Op onderstaande foto’s maakte ik gebruik van de volgende producten:
Kwasten: Ultimate Brush Set, Highlighter Brush 09
Oogschaduw: Cape Town in de arcadeboog, St. Barth op het bewegend ooglid (beide Bibbz Signature palet).
Mascara: Bibbz Boom Boom Lashes
Wenkbrauwen: Cold Medium Brown, Brown Gel
Gezichtspalet: Sassy (Blush en Highlighter)
Liquid lipstick: Pretty Nice
Overig: Wimperkruller

Op onderstaande foto’s maakte ik gebruik van de volgende producten:
Kwasten: Essential Brush Kit
Oogschaduw: Cute in de arcadeboog, Love op het bewegend ooglid (beide Golden Bronze palet)
Mascara: Vanz Va Va Volume
Wenkbrauwen: Cold Medium Brown, Brown Gel
Gezichtspalet: Sassy (Bronzer als Blush)
Lippenstift: Salty Caramel
Overig: Wimperkruller

Op onderstaande foto’s maakte ik gebruik van de volgende producten:
Kwasten: Precision & Blend
Oogschaduw: Castor in de arcadeboog, Orion op het bewegend ooglid (beide Metallics palet).
Mascara: Space Intense
Wenkbrauwen: Cold Medium Brown, Brown Gel
Gezichtspalet: Sassy (Controur als Blush)
Lippenstift: Honey Elixir
Overig: Wimperkruller

Je vindt de producten op de website van Caia Cosmetics. Het merk is ook te volgen op Instagram, waar je als eerste ziet wanneer en welke nieuwe producten gelanceerd worden. Daarnaast worden hier regelmatig tutorials geplaatst. Deze tutorials zijn ook op Youtube te bekijken. Volg je ze liever op Facebook? Dat kan ook!🙂

Heb jij ooit Caia Cosmetics producten besteld? Of ga je dat nog doen? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd!😄