Caia Cosmetics

Zijn de producten van Caia Cosmetics hun populariteit waard?

In het najaar van 2018 lanceerde Bianca Ingrosso haar eigen make-up merk ‘Caia Cosmetics’. De eerste producten die zij lanceerde, een oogschaduw palette, make-up kwasten, een toilettas en trui, waren binnen enkele minuten uitverkocht. En dat terwijl niemand de producten eerst kon testen, want alle verkopen worden online afgehandeld.

Bianca Ingrosso komt uit een beroemde Zweedse familie. Het begon bij haar opa en oma die erg bekend zijn in de acteerwereld, vervolgens haar moeder die zingt en acteert, haar ooms die zingen en acteren en haar jongere broer die ook zingt. Daarnaast kent ook haar vaders kant connecties in de showbusiness. Bianca heeft eerder met andere merken samenwerkingen gehad waar ze bijvoorbeeld parfums en sieradenlijnen uitbracht, maar een geheel eigen make-uplijn en merk had ze nog niet.

Bijna twee jaar later is Caia Cosmetics enorm groot, alle influencers staan in de rij om producten te ontvangen en uitgebreid te tonen op hun social media kanalen.

Uiteraard was ik zelf ook ontzettend nieuwsgierig naar Bianca’s producten. Ik volg haar al een aantal jaar en vind het leuk om te zien hoe ze zichzelf ontwikkeld heeft. Helaas waren de producten aan het begin van de lancering niet buiten Zweden te verkrijgen, maar inmiddels wel. Ik was dan ook volledig in shock toen ik voor mijn verjaardag een gedeelte Caia Cosmetics producten kreeg. Wauw! Dat was het seintje dat ik de overige producten ook echt wilde hebben. Maar… een gedeelte was uitverkocht. Dat werd nog een maandje langer wachten tot alles op voorraad was wat ik wilde bestellen. En toen was het eenmaal zover…

De producten worden verzonden in een echte roze Caia doos. Niet te missen dus. De producten zitten prima ingepakt, zelfs de parfum die ik bestelde had geen kans om te breken. Het voelt als het ware of je een cadeautje voor jezelf gekocht hebt. Ergens denk je dan: ‘Dat mag ook wel, voor dat geld’. Want goedkoop zijn de producten niet.

Ik heb de volgende producten in mijn bezit:
Oogschaduw paletten:
Bibbz Signature en Golden Bronze

Kwasten:
Ultimate Brush Set – Eyes

Lippenstiften:
Lyric Lips, Honey Elixer, Epic Babe en Fling Kiss

Liquid lipsticks:
Pretty Nice, My Darling, Unique Angel en Very Me
Luv Puppie, Lucky Charm, Giggles en Mamazita

Mascara’s:
Bibbz Boom Boom Lashes en Vanz Va Va Volume

Parfum:
Senteur de Caia

Toilettas

Caia Cosmetics producten

Deze producten wilde ik het liefste hebben. Er zijn nog een aantal andere producten, maar dat gebruik ik minder tot niet, dus vond ik het erg zonde om dat dan maar te bestellen ‘om te hebben’.

Hieronder vind je per categorie welke producten ik tot nu toe heb gekocht en hoe ik de producten in gebruik vind.

Oogschaduw paletten:
Bibbz Signature en Golden Bronze

De oogschaduw paletten zijn mooi verpakt en zien er fantastisch uit. De oogschaduws hebben een mooi pigment en blijven gemakkelijk de hele dag zitten.

Kwasten:
Ultimate Brush Set – Eyes

De Ultimate Brush Set ziet er mooi uit en de kwasten zijn gemakkelijk in gebruik.

De Ultimate Brush Set – Eyes

Lippenstiften:
Fling Kiss, Lyric Lips, Epic Babe en Honey Elixer

De lippenstiften lijken qua kleur erg op elkaar, maar eenmaal op de lippen geeft elke lippenstift een andere kleur en glans. Het is een prettige volume om op je lippen te hebben, plakt niet en blijft wel een tijdje zitten.

Liquid lipsticks:
Very Me, Unique Angel, Pretty Nice en My Darling
Giggles, Luv Puppie, Mamazita en Lucky Charm


De twee setjes liquid lipsticks lijken per set erg op elkaar, maar eenmaal aangebracht op de lippen is er duidelijk verschil te zien per kleur. De volumes zijn erg prettig, plakken niet en blijven redelijk lang zichtbaar.

Mascara’s:
Bibbz Boom Boom Lashes en Vanz Va Va Volume

Ik heb tot nu toe twee verschillende soorten mascara’s gekocht: Bibbz Boom Boom Lashes en Vanz Va Va Volume. Zoals de namen al doen vermoeden, zorgt de Bibbz-mascara voor langere wimpers en de Vanz-mascara voor meer volume. Beide mascara’s zijn fijn om te gebruiken, al vond ik, verrassend genoeg, de Vanz-mascara meer doen voor mijn wimpers dan de Bibbz-mascara.

Parfum:
Senteur de Caia

Het is lastig om een parfum te kopen wat je niet van te voren hebt kunnen ruiken. Past de geur wel bij me? Vind ik de geur wel aangenaam ruiken? Ik bestelde deze parfum op de gok, maar ben er erg blij mee. Het parfum wordt beschreven als ‘bloemig’, ‘vrouwelijk’ en ‘sensueel’. Met de volgende noten:

Topnoten:
Mandarijn, citrus en zwarte aalbessen
Hartnoten:
Sinaasappelbloem, jasmijn en witte bloemen
Basisnoten:
Patchouli, vanille en musk

Het geurtje blijft best een tijdje ruikbaar en je hebt er helemaal niet zoveel van nodig. De verpakking is eigenlijk al een cadeautje op zich, vind je niet?

Parfum Senteur de Caia

Toilettas
De toilettas is niet al te groot, maar alle losse Caia Cosmetics producten passen er prima in. Het is een leuke toevoeging op het assortiment, in de bekende Caia Cosmetics kleur.

Caia Cosmetics Toilettas

Ik heb twee looks gemaakt met verschillende producten. Ik ben natuurlijk geen make-up professional, dus mijn looks zagen er verreweg niet zo mooi uit als de dames op de Instagram pagina van Caia Cosmetics😉.

Op onderstaande foto maakte ik gebruik van de volgende producten:
Bibbz Signature Oogschaduwpalette en de kleuren Cape Town en St Barth
De mascara Bibbz Boom Boom Lashes
De liquid lipstick Pretty Nice

Op onderstaande foto maakte ik gebruik van de volgende producten:
Golden Bronze Oogschaduwpalette en de kleuren Cutie en Honey
De mascara Vanz Va Va Volume
De lippenstift Honey Elixer

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht iets negatiefs te moeten schrijven over de producten van Caia Cosmetics. Alle online recensies en commentaren beloofden veel goeds. En daarnaast kan Bianca Ingrosso zich natuurlijk niet permitteren slechte producten af te leveren, dat zal haar naam niet ten goede komen. Daarnaast zijn de producten zoals gezegd erg aan de prijs, dus dient dat het dan wel echt waard te zijn.

Het is natuurlijk vrijwel zeker dat Caia Cosmetics snel nieuwe producten zal uitbrengen. Zoals tot nu toe met alle producten het geval was, zal dit met een spectaculaire campagne bekend gemaakt worden. Ik ben erg benieuwd welke producten en zullen volgen. En of ik deze dan ook meteen wil bestellen, liever even afwacht en wat de kwaliteit daarvan zal zijn.

Je vindt de producten op de website van Caia Cosmetics. Het merk is ook te volgen op Instagram, waar je als eerste ziet wanneer en welke nieuwe producten gelanceerd worden. Daarnaast worden hier regelmatig tutorials geplaatst. Deze tutorials zijn ook op Youtube te bekijken. Volg je ze liever op Facebook? Dat kan ook!🙂

Om antwoord te geven op mijn vraag aan het begin: ‘Zijn de producten van Caia Cosmetics hun populariteit waard?’ kan ik kort zijn: ‘Ja!’.
Heb jij Caia Cosmetics producten besteld? Of ga je dat nog doen? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd!😄