Kanelbullevåfflor

Voor deze wafels met kanelbullesmaak werd ik geïnspireerd door het recept van Fridas Bakblogg.

Het recept voor deze kanelbullewafels is heel simpel. Hetgeen waar ik wel afwijk van het originele recept is de ‘vulling’. Deze kreeg ik niet zo mooi en netjes op de wafels als op de foto’s van Frida. Het gaat uiteindelijk natuurlijk ook om de smaak😉. En lekker zijn deze wafels zeker! Heb je geen hartjesvorm wafelijzer? Dan kan je het natuurlijk ook gewoon met een ander wafelijzer maken. Het originele recept vind je hier.

Kanelbullevåfflor:
150 gram boter
400 ml havermelk
3 eieren
700 ml tarwemeel
2 tl bakpoeder
300 ml koud water

Vulling:
75 gram boter
50 ml stroop
50 gram kaneel

Zo maak je de wafels:

  1. Maak eerst de vulling, dit doe je door alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur te verwarmen. Hierna kan je het apart zetten. Het handigste is om het mengsel in een flesje of een kannetje met een tuitje over te gieten.
  2. Hierna begin je het beslag van de wafels. Klop de havermelk, eieren, tarwemeel, bakpoeder en het water door elkaar. Voeg hierna de boter toe en klop tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  3. Verwarm het wafelijzer en vet ‘m een beetje in met boter.
  4. Bak de wafels lichtgeel en open het ijzer, giet de vulling erover in de vorm van een kaneelbroodje en sluit het ijzer weer. Laat het nog een minuut bakken.
  5. Laat de wafels afkoelen, maar leg ze niet op elkaar.
  6. Versier de wafels waarmee je maar wilt. Bijvoorbeeld met slagroom, ijs, frosting of strooisel.
Mijn Kanelbullewafels