Recept: Ananas Kokos Kladdkaka

Voor deze ‘ananas kokos kladdkaka’ werd ik geïnspireerd door de bakblog van Linda van Linda’s Bakskola.

Ik was op zoek naar een ‘kladdkaka’ met fruit, als tegenhanger van de chocoladetaart die ik zou maken. Wat smaakt er nou beter bij ananas dan kokos? Dat dacht ik ook! En daarom heb ik enkel de basis van de ‘kladdkaka’ uit het recept gebruikt. Ik heb de stappen ook iets anders doorlopen dan hoe Linda het beschrijft. Mocht je het originele recept willen maken, dan vind je deze hier.

Daarnaast heb ik de frosting gebruikt van de Nederlandse kook- en bakblog ChicksLoveFood. De ananas kokoscake die oorspronkelijk bij het recept hoort heb ik al vaker gebakken en daar was de frosting altijd favoriet. Daarom heb ik het één en ander met elkaar gecombineerd. Ben je er klaar voor? Hier komt het recept!

Ananas kokos kladdkaka:
150 gram boter
300 gram kristalsuiker
175 gram tarwebloem
2 eetlepels vanillesuiker
3 eieren
Snufje zout
Geraspte kokos

Frosting:
100 gram mon chou
150 gram poedersuiker
35 ml kokosmelk

Garnering:
Een blikje ananasblokjes
Kokos

Zo maak je ‘m:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een bakblik van ongeveer 24 cm en vet deze in met boter en bestrooi met wat bloem. Je kan ook een vel bakpapier op de onderkant van het bakblik leggen, zo komt de taart straks makkelijk van de bodem af.

2. Smelt de boter. Dit kan in een pannetje, maar kan ook in de magnetron.

3. In een kom mix je de eieren met een (hand)mixer los en voeg je vervolgens de kristalsuiker toe. Vervolgens voeg je de tarwebloem, de vanillesuiker en het zout toe. Doe dit in stapjes, zodat niet heel je keuken onder het rondvliegend bloem zit. Mix goed door elkaar.

4. Nu is het tijd om de kokos toe te voegen. De hoeveelheid is op gevoel. Mix dit weer door elkaar.

5. Als laatste gaat de gesmolten boter erbij. Nogmaals goed mixen.

6. Vul het bakblik met het taartmengsel en bak het ongeveer 30 minuten in de oven. Het varieert per oven hoelang de taart nodig heeft om gaar te worden. Kladdkaka mag enigszins smeuïg zijn. Je kan door middel van het prikken met een satéprikker controleren of er geen (of niet al te veel) deeg meer omhoog komt. Open de oven niet te vaak, dit gaat ten koste van de taart.

7. Laat de taart even rusten als deze uit de oven komt. Zodra de taart iets afgekoeld is kan deze uit de vorm gehaald worden. Laat de taart nu volledig afkoelen.

8. Maak de frosting door de mon chou los te mixen in een kom. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker erbij.

9. Nu kun je de kokosmelk toevoegen. Mix het geheel goed door. Mocht je het nodig vinden kan je een beetje vanille toevoegen voor de smaak.

10. Smeer de frosting op de taart en leg de ananasstukjes er ook op. Besprenkel het met kokos en klaar is je taart!

Heb je deze ‘ananas kokos kladdkaka’ gebakken? Tag me op social media, ik vind het leuk om jouw resultaat te zien!

Mijn ananas kokos kladdkaka