Recept: Kärleksmumskladdkaka

Bakken is een van mijn grote hobby’s. Eén van mijn favoriete bakbloggers is ‘Baka med Frida‘. Zij bakt heel veel mooie en lekkere baksels en haar recepten zijn vrij eenvoudig. In 2018 bracht zij haar eerste bakboek ‘Kladdkakor Deluxe’ uit en daar staat zoveel lekkers in!

Eén van de taarten die in het bakboek te vinden is heet ‘Kärleksmumskladdkaka’. Dit was één van de eerste taarten die ik uit Frida’s bakboek maakte, een beetje aangepast naar mijn eigen stijl. Hieronder deel ik mijn versie van deze ‘Kärleksmumskladdkaka’, mocht je het originele recept willen volgen, dan vind je ‘m hier.

Kladdkaka:
150 gram boter
100 gram pure chocolade
50 gram oploskoffie in gekookt water opgelost
3 eieren
100 gram kristalsuiker
100 gram donkere basterdsuiker
100 gram cacaopoeder
250 gram tarwemeel
Snufje zout

Glazuur:
75 gram boter
350 gram poedersuiker
2 eetlepels oploskoffie in gekookt water opgelost
2 eetlepels cacaopoeder
2 theelepels vanillesuiker

Garnering:
150 gram kokos

Zo maak je ‘m:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik een bakblik van ongeveer 20 cm en vet deze in met boter en bestrooi met wat bloem. Je kan ook een vel bakpapier op de onderkant van het bakblik leggen, zo komt de taart straks makkelijk van de bodem af.
  2. Smelt de boter en chocolade en doe dit samen met de oploskoffie in een pannetje.
  3. Doe de eieren in een kom en mix deze kort los. Voeg hier vervolgens de kristalsuiker en donkere basterdsuiker bij en mix het vervolgens weer kort door elkaar. Voeg nu de tarwemeel in delen erbij en zorg dat het opgenomen wordt door het mengsel. Nu kan je het snufje zout toevoegen en weer mixen. Als laatste voeg je de cacaopoeder in delen erbij. Zorg dat er een glad mengsel ontstaat. Het zal wat stroef gaan, maar het komt goed!😉
  4. Voeg nu het chocolade-botermengsel toe aan de kom en mix het geheel weer tot een glad mengsel.
  5. Dan is het nu tijd om het taartmengsel in de taartvorm te gieten. Zet de taartvorm vervolgens ongeveer 25 minuten in de oven. Door middel van het prikken met een satéprikker in de taart kan je zien of deze gaar is.
  6. Als de satéprikker nog wat nat is heb je een smeuïge binnenkant. Komt de satéprikker er droog uit? Dan is de taart helemaal gaar. De keuze is aan jou! Haal de taart uit de oven en laat ‘m even rusten.
  7. Het is tijd om het glazuur te maken. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg de oploskoffie toe. Nadat je de ingrediënten een beetje door elkaar hebt geroerd kan je de poedersuiker in delen toevoegen. Roer goed door en doe hetzelfde met de cacaopoeder. Ten slotte voeg je de vanillesuiker toe en zorg je dat de glazuur een glad mengsel wordt.
  8. Pak de taart erbij en verdeel het glazuur over de taart. Het glazuur zal snel opdrogen, dus enige haast is geboden! Ten slotte strooi je de kokos ter decoratie over de taart. Dat was het!

Heb je deze ‘Kärlekmumskladdkaka’ gebakken? Tag me op social media, ik vind het leuk om jouw resultaat te zien!

Mijn Kärleksmumskladdkaka