De verjaardag van kroonprinses Victoria

Vandaag is het de verjaardag van kroonprinses Victoria! Ze mag 43 kaarsjes uitblazen. Helaas kan ze haar verjaardag niet zoals gewoonlijk vieren. Het Zweedse volk kan haar niet persoonlijk feliciteren en het is ook niet mogelijk als publiek aanwezig te zijn bij het Victoriaconcert. Gelukkig wordt het concert zoals altijd uitgezonden op tv.

De koninklijke familie spendeert hun zomer op Öland en deze feestelijke dag begint normaliter in het Solliden paleis. Daar groeten de kroonprinses, de koning en koningin het toegestroomde volk. In de avond wordt het Victoriaconcert gehouden waar een aantal artiesten optreden en de Victoriaprijs wordt uitgereikt. Tussendoor worden er verjaardagswensen uit het land getoond via filmpjes. De Victoriaprijs gaat naar een sporter die het afgelopen jaar een bepaalde prestatie heeft geleverd.

Het concert is zoals elk jaar te zien op SVT en (terug) te kijken via SVT Play. Zo ook het concert van dit jaar. De artiesten die optreden zijn onder andere Linnea Henriksson, Petra Marklund en The Mamas. Via deze link kan je het Victoriaconcert van dit jaar terug kijken.

Kroonprinses Victoria
📷 Elisabeth Toll / Kungl. Hovstaterna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s