De geschiedenis van de Zweedse dansbands

Dansbands zijn erg groot in Zweden en behoren dan ook echt tot de Zweedse cultuur. Honderden optredens per jaar zijn niet uitzondelijk. In een tourbus rijden de artiesten het hele land door. En soms gaan ze ook nog wel eens de grens over, naar Noorwegen en Finland bijvoorbeeld.

SVT geeft ons een kijkje in de geschiedenis van de dansbands. Vanaf wanneer steeg de populariteit voor deze bands? Waarom eindigen namen van dansbands vaak met een letter Z? En waarom zijn hysterische outfits altijd een ding? In het tv programma ‘Den svenska dansbandshistorien’ krijgen we in zes afleveringen antwoord op al onze vragen. Leuk om wat meer over dit stukje Zweedse geschiedens te leren en ook goed om de Zweedse taal te oefenen🙂.

‘Den svenska dansbandshistorien’ is elke woensdag te zien op SVT of SVT Play. Gisteren werd de eerste aflevering uitgezonden en is hier terug te kijken.

📷 SVT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s