Kijktip: Thin Ice

Het is weer tijd voor een kijktip! Een nieuwe kijktip bleef even uit, maar vanaf vanavond start er weer een Zweedse serie op NPO. Het betreft Thin Ice (Tunn is) en we worden direct verwend met een dubbele aflevering! De serie speelt zich af op Groenland en er komen weer vele bekende gezichten voorbij.

De Arctische Raad komt op Groenland bijeen om te vergaderen over een voorstel van Elsa Engström. Zij is de Zweedse minister van Buitenlandse zaken. Er zal worden vergaderd over het stoppen van alle olieboringen op Groenland. Uiteraard staan er grote belangen op het spel en dat wordt nog eens duidelijk als de adviseur van Elsa Engström aan boord gaat van een onderzoeksschip dat voor de Groenlandse kust ligt. De eigenaar van dit schip is tegen het voorstel van de minister.

Het schip verdwijnt en de Deens-Groenlandse politie moet achterhalen wat er precies gebeurd is. Is er sprake van een complot? De zwangere vrouw van de verdwenen adviseur reist af naar Groenland om haar man te vinden. Ondertussen probeert de minister haar ingrijpende milieuvoorstel ondertekend te krijgen door de Russen.

Thin Ice (Tunn is) is vanaf vanavond 00.35 uur te zien op NPO2 en er komen meteen twee afleveringen achter elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s