Fettisdagen

Het is vandaag fettisdagen (vette dinsdag), waarop traditioneel de laatste maaltijd werd genuttigd voordat de vastenperiode begon. Het broodje dat er echt bijhoort is de semla, meestal gemaakt met kardemom en gevuld met amandelspijs. Bovenop komt nog een grote toef slagroom en je kan er weer even tegenaan!😄

In principe eet men semlor op deze dag, maar het broodje is al weken voorafgaand aan fettisdagen te verkrijgen. Zo at ik twee weken geleden er al een (of twee🤭) toen ik in Zweden was. Heel eerlijk, het is niet mijn favoriete broodje, maar het is wel leuk om te proeven als je toch in deze periode in Zweden bent. Zelf maken kan natuurlijk ook, er staan heel veel recepten online en er zijn heel veel variaties op de traditionele semla.

Heb jij wel eens een semla gegeten? En wat vond je ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s