Julkalendern & Musikkalendern

Het is 1 december! En dat betekent dat er weer een ‘julkalendern’ start op SVT. Elk jaar wordt er vanaf 1 december tot en met 24 december elke dag een aflevering van een kerstserie uitgezonden. En elk jaar is dat weer een nieuw verhaal. Een soort digitale adventskalender dus! De serie is grotendeels bedoeld voor kinderen, maar het is net zo leuk voor volwassenen om te kijken🙂. En is uiteraard goed om Zweeds te oefenen.

Julkalendern 2020
De zestigste editie van de julkalendern heet Mirakel en gaat over de twee meisjes Mira en Rakel. Zij wonen in dezelfde kamer in hetzelfde huis, maar honderd jaar uit elkaar. De twee meisjes kunnen elkaars ziel uitwisselen door een mysterieus zwart gat. Mira komt terecht in een rijk en streng gezin in 1920 en Rakel midden in een adotieproces in 2020. Zoals in vele films en series gaat tijdreizen nooit zonder problemen en in deze julkalendern dus ook niet…

Musikkalendern 2020
Alsof de julkalendern nog niet genoeg entertainment was, brengt SVT nóg een soort adventskalender uit, namelijk een ‘musikkalendern’. Van 1 december tot en met 24 december wordt er elke dag een klein concert uitgezonden van een artiest uit Zweden. Zowel nieuwkomers als echte rotten in het vak krijgen een podium. De artiesten mogen zelf kiezen welke (eigen) liedjes en covers zij ten gehore willen brengen. Daarnaast brengen zij een persoonlijke groet naar de kijkers.

Onder andere Sanna Nielsen, Darin, Petra Marklund, Arvingarna, Sabina Ddumba en Tove Styrke zullen hun opwachting maken. Welke artiest wanneer voorbij komt wordt niet bekend gemaakt, anders is het natuurlijk geen verrassing meer😉.

Zowel de julkalendern als de musikkalendern zijn vanaf 1 december 2020 te zien via SVT en SVT Play.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s