Pasen in Zweden

Het is bijna Pasen! Zo worden de komende dagen in het Zweeds genoemd:

Vroeger geloofden de mensen dat op ‘Skärtorsdag’ de heksen werden uitgenodigd door de duivel om naar Blåkulla te komen. Hedendaags verkleden kinderen zich vaak als een ‘Påskkärring’, een paasheks. De kinderen gaan dan vaak langs de deuren om snoepjes te verzamelen.
Bekijk hier een leuk filmpje waarin de tradities op deze dagen worden uitgelegd. Zo gebruiken Zweden een ‘Påskris’ ter decoratie en wordt deze versierd met ‘färgglada fjädrar’. En kom je ook meer te weten over wat er precies gegeten wordt😉. Heb jij plannen voor het aankomende paasweekend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s