Takida – What About Tour – Deel 1

Inmiddels is de Europese What About Tour van de Zweedse rockband tAKiDA voorbij en wat was het een leuke tour! De concertdata werden al een aantal keer verplaatst door de bekende reden, maar begin mei was dan echt de start van de langverwachte tour. Ik ken tAKiDA al sinds een van hun grootste hits Curly Sue uitkwam in 2007, maar heb nooit de mogelijkheid gehad ze live te zien. Gelukkig is mijn beste vriendin ook he-le-maal fan, dus de kaartjes voor hun concert in Amsterdam waren al snel binnen. Ik zou de band écht gaan zien!

Op 12 mei stonden de mannen in Q-Factory in Amsterdam. Wát een dag! In de middag vertrokken Donate en ik vast naar Amsterdam, want stel je voor dat we in de file zouden staan. En aangezien we geen idee hadden wat voor evenementenlocatie het was wilden we de omgeving vast een beetje verkennen. Uiteindelijk bleek het concert in een zaal te zijn waar 250 man in konden en was het uitverkocht. Het leuke was dat we zanger Robert en gitarist Mattias al ‘in het wild’ tegenkwamen. We waren een beetje starstruck en wisten niet zo goed wat te zeggen. Het ijs was al snel gebroken doordat ik in het Zweeds begon te praten, dat vonden ze erg leuk. We vergaten bijna dat we wel een foto met ze wilden nemen, maar gelukkig vroeg Robert het zelf, haha. Hierna kwamen we erachter dat we al merchandise konden kopen. En ontmoetten we Esther, Luc en Wilco, onze nieuwe vrienden!

Het voorprogramma werd verzorgd door de band The Wild uit Canada en laten we het erop houden dat de band zelf ook erg wild was. Het concert van tAKiDA zelf was echt het beste concert wat ik ooit heb gezien. En geloof me, ik heb veel concerten gezien. Zanger Robert noemde de zaal een grote woonkamer, en zo voelde het ook. In Zweden is de band gewend voor hele grote zalen te spelen, maar zo’n kleine zaal als deze vinden ze ook erg leuk. Toetsenist Chris maakte van elke tourdag een diary en hierin zijn we niet te missen, haha. Krijg hier een impressie van het concert. Na afloop kwam de band nog naar de fans toe, dat was zo gezellig! Het was zo fijn Zweeds te kunnen praten en de mannen zijn super aardig. Wat we toen nog niet wisten is dat dit niet het enige concert van de tour was die wij zouden zien… Stay tuned voor deel 2!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s