Kijktips!

Het is tijd voor een paar kijktips! Deze keer vier tips, waarvan een via Ziggo Movies & Series en drie op Netflix te bekijken zijn. Heb jij onderstaande films en series al gezien? Zo ja, wat vond je ervan? En zo niet, naar welke films en/of series ben je het meest benieuwd?

Vinterviken
In dit romantische drama staan Elizabeth en John John centraal. Twee Zweedse tieners die opgroeien in dezelfde stad, maar hun werelden konden niet verder van elkaar verwijderd zijn. Elizabeth woont in een luxe villawijk, John John in een achterstandsbuurt. Ze leren elkaar kennen op school en worden verliefd. Hun levensstijlen maken het hebben van een relatie niet altijd gemakkelijk. Het verhaal is verfilmd naar aanleiding van het boek van Mats Wahl met dezelfde titel. Victor Leksell mocht de titelsong behorend bij de film inzingen, genaamd Eld & Lågor. Vinterviken is te bekijken op Netflix.

Snow Angels (Snöänglar)
Deze serie speelt zich af tijdens een sneeuwstorm, twee dagen voor kerst. Door de sneeuwstorm is het hele land is platgelegd. De vijf weken oude baby Lucas verdwijnt uit zijn huis. Detective Alice vermoedt dat er iets niet klopt aan het verhaal van de ouders. Moeder Jenni heeft een drugsverleden en kan een tweede kind niet aan, terwijl vader Salle er alles aan doet om zijn gezin bij elkaar te houden, onder andere door extra veel te werken. Het is geen lichte en gezellige serie, maar de recensies zijn erg positief. Snow Angels (Snöänglar) is te zien via Ziggo Movies & Series.

Young Royals
De serie gaat over prins Wilhelm. Na roekeloos gedrag wordt hij naar een chique kostschool (Hillerska) gestuurd. Hier moet hij weer in het gareel gebracht worden. Achterneef August zit op dezelfde school, al blijkt hij niet zo braaf als hij lijkt en Wilhelm heeft uiteindelijk meer aandacht voor medeleerling Simon. Wilhelm droomt van een toekomst voor vrijheid en onvoorwaadelijke liefde, maar wordt onverwachts de volgende in de rij voor de troon. Zijn dilemma wordt groter en groter, want hij moet een keuze gaan maken tussen liefde of plicht. Je kijkt Young Royals op Netflix.

Dancing Queens
In deze film staat Dylan centraal, een 23-jarig meisje dat op een eiland woont met een enorme passie voor dansen. Ze runt een winkel en geeft dansles in het dorp. Haar oma stuurt haar een maand te laat naar een dansauditie. Ze is wel op tijd om in te vallen als schoonmaakster in een drag queen club. Al snel blijken haar danskwaliteiten als geroepen te komen. Dylan verschijnt verkleed als man bij de Dancing Queens om alsnog auditie te doen. Nu moet ze er alles aan doen om niet ontdekt te worden… Dancing Queens is te bekijken op Netflix.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s